Mitsubishi Lancer 1.8 did

08 Mar 2018, 21:32

Zastanawiam się nad zakupem Mitsubishi Lancer z silnikiem diesla 1.8
Co możecie powiedzieć na temat tego samochodu i silnika? Jak jest z awaryjnością i spalaniem?
katopo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Nie mam

08 Mar 2018, 21:45

Na temat samochodu to mogę Ci powiedzieć, że to jedno z najbardziej przestronnych aut w klasie, bagażnik średni. Prowadzi się pewnie i komfortowo. Co do diesla, to podobno bardzo dobry i oszczędny silnik. To oryginalna konstrukcja mitsubishi, trwałość na dobrym poziomie, ale na tanie części bym nie liczył. A osprzęt w dieslu jednak się zużywa. Wtryski Denso.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Idzie wiosna - uwaga na biegaczy i rowerzystów
    W marcu dla wielu osób rozpoczyna się sezon aktywności na świeżym powietrzu. Biegacze zaczynają intensywne treningi do wiosennych imprez biegowych, a do wielu miast po zimowej przerwie wracają rowery miejskie. Na te ...