Mitsubishi Lancer Sportback-"ten typ tak ma"

15 Wrz 2011, 17:24

Witam.
Założyłem temat bo to mnie chyba odwiedzie od tego żeby walnąć młotkiem w mój samochód :oops:
Żart oczywiście. Mianowicie chodzi o to że w moim samochodzie który ma przejechane 36 000 km(bardzo oszczędnie, bo jestem pedantem co do auta) stuka zawieszenie gdy jest wilgotno lub gdy pada. Co najciekawsze w serwisie twierdzą że ten typ tak ma bo to zawieszenie sportowe, ale jakoś w innym Lancerze nie stuka identyczne zawieszenie :/ Dobra, serwis mówi "wszystko sprawne".... Pomyślałem sobie na pewno Ci uczciwi ludzie mnie nie oszukują, bo chcą zawsze klientowi pomóc. Znowu żart. Nie wierzyłem cwaniakom i pojechałem do prywaciarza diagnosty. Powiedziałem co i jak. Ten popatrzył na auto i mówi : "Toć to nowe auto, jak tam ma stukać, ale ok, sprawdźmy to". No i fakt wszystko sprawne i niezużyte. Nie znalazł przyczyny i pieniędzy też nie wziął :) Ostatnie dwa dni pada i szlak mnie trafia :cry: Jadę sobie i słyszę jak mi stuka to głupie zwieszenie.

Do sedna... Może wie ktoś z Was co to może być skoro zawieszenie sprawne i poduszki silnika też. Auto ogólnie na gwarancji ale jak teoretycznie sprawne to ASO nie zrobi nic. Znajomy mechanik twierdzi że pod sprężynę można podłożyć koszulkę termokurczliwą i czasem to pomaga. Podobnie kolega z Outlandera tak miał i podłożyli nowe gumy pod i nad amortyzator...
Czekam na wasze odpowiedzi, z góry dziękuje.
luki2011
Nowicjusz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback 09

16 Wrz 2011, 22:18

posmaruj gumy na stabilizatorze.. :wink:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

17 Wrz 2011, 09:57

Dzięki. Tak myślałem że trzeba to po prostu nasmarować zawieszenie albo podłożyć nowe gumy. Przy okazji od razu może dam nowe gumy pod sprężyny bo te oryginalne są luźne. Zlecę to na przeglądzie bo mam we wtorek, samochód na gwarancji ogólnie.

Jeżeli zadziała to dam znać
luki2011
Nowicjusz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback 09
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Brudne szyby w samochodzie to kwestia bezpieczeństwa
    Badania wykazały, że brudna przednia szyba dwukrotnie zwiększa ryzyko kolizji. Kolejnym efektem zaniedbania czystości auta jest większe i szybciej postępujące zmęczenie kierującego pojazdem w porównaniu do sytuacji, ...