Mitsubishi Pajero Sport 3.0 V6 manual

07 Lut 2010, 18:53

Witam mam problem ze skrzynia jakis czas zgrzytała mi czworka przy wbijaniu niestety madry polak po szkodzie jade ostatnio i grrrr skrzynia sie zepsuła. po redukcji na 3 bieg juz go nie zminiłem czworka nie wchodzi wogóle : 1 i 2, 5 i R wchodzi noralnie 3bieg wbije ale gorzej z wybiciem 4 zablokowana całkowicie. bede zdejmował skrzynie i szukam rad moze ktos juz cos takiego miał czy moze sa to wodziki albo sybchronizatory. moze ktos ma jakis schemat. dzikuje za rady jak mozna to prosze na meila tez wysłac [email widoczny po zalogowaniu] z góry dzikuje pozdrawiam
kazik8
Nowicjusz

Miejscowość: gdynia

07 Lut 2010, 21:06

to może być wszystko. skrzynię należy rozebrać, sprawdzić i wymienić zużyte/zepsute elementy.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

08 Lut 2010, 17:30

A moze jakies rady masz co do demontarzu trzeba z reduktorem wyjmowac od samego sprzegła po krzyzak?? dziki za rady
kazik8
Nowicjusz

Miejscowość: gdynia

08 Lut 2010, 21:50

odkręcasz wały i zdejmujesz całość razem z reduktorem, możesz mieć delikatny problem z odkręceniem górnych śrób przy silniku ale da się spokojnie to zrobić ;)
nie zapomniij wcześniej lewarków odpiąć od tapicerki :mrgreen: mi się raz zdarzyło tak wyjmować skrzynie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)