MixPlus

18 Maj 2011, 18:48

Witam
Kilka dni temu skończyła mi się umowa w mixplusie i już zablokowali mi konto,zawsze doładowywałem za 30zł jak miałem umowe,a teraz chciałem doładować za 5zl czy jak doładuje to będę mógł dzwonić i pisać sms przez cały miesiąc czy tylko przez 1-2 dni (chodzi o to czy będę mógł doładowywać za mniejszą kwote po umowie czy tylko za 30zł) ???
kamilo3773
Początkujący

Miejscowość: Kłodawa
Prawo jazdy: 05 05 2011
Auto: VW Polo 86c2f =D

18 Maj 2011, 19:04

po umowie możesz ladowac konto za ile chcesz możesz nawet całkowicie wyrzucić do toalety kartę sim
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

18 Maj 2011, 19:23

Zależy za ile doładujesz,ja mam fona z ery,umowa skończyła mi sie 2miesiące temu i cały czas musze ładować konto tak jak bym miał umowe czyli za 25zł.5zł nie przedłuża niestety ważności konta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Maj 2011, 20:30

Chce doładować za 5zł i jak by mi przedłużyło o miesiąc to git a jak nie to właśnie wywalam kartę do toalety.Dlatego się pytam bo szkoda mi 5zł wywalać w błoto :roll:
kamilo3773
Początkujący

18 Maj 2011, 20:59

Będziesz miał tylko przez 2 - 3 dni ważna po czym zablokują ci konto i jak do 7 dni nie doładujesz kasa ci przepadnie :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997

18 Maj 2011, 22:27

Dokładnie,5z nie przedłuża wcale albo przedłuża na 2-3dni.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ACC, BSW, LDW - systemy bezpieczeństwa na drodze
    Technologia coraz bardziej wspomaga kierowcę w zachowaniu bezpieczeństwa na drodze. Samochody rozpoznają znaki i ostrzegają o przekroczeniu dozwolonej prędkości, informują o obecności pojazdów w martwym polu a nawet ...

18 Maj 2011, 22:37

no to mam lipe bo zaraz mi sie skonczy a na koncie mam 70zl.Jak to przepadnie to ich chyba z****e
kamilo3773
Początkujący

19 Maj 2011, 06:09

barol91 napisał(a):Dokładnie,5z nie przedłuża wcale albo przedłuża na 2-3dni.

Zależy od sieci, w Play po takim doładowaniu masz konto ważne cały rok a w Heyah 5 dni.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van

19 Maj 2011, 07:28

Ale play ma problemy z zasięgiem wiem bo matka ma i narzeka.
Barol
Awatar użytkownika

19 Maj 2011, 15:48

To z kolei zależy od regionu. Play ma swój zasięg na nadajnikach sieci Plus, których jest naprawdę sporo. U mnie z kolei często nie ma zasięgu z ERY a jest z Play i nie mówię, że Era ma problemy bo zwyczajnie nie ma nadajników. Dużo ludzi w mojej okolicy ma Play i coraz więcej do nich przechodzi bo szczerze mówiąc nie mają złej oferty jeśli o taryfie na kartę mowa.
Pojedyncze przykłady problemów są w każdej sieci i będą zawsze. Nie można na tej podstawie określić że cała sieć ma problemy przez pojedynczy epizod - bo moja mama/tata/ciotka/wujek/babcia/dziadek czy Bóg wie kto jeszcze ma problem.
Nie chcę tutaj udowadniać że Play jest najlepszą siecią telefonii komórkowej bo nie o to chodzi. Sam mam numer z Heyah.
Każdy użytkownik ma inne priorytety, ktoś kto dużo rozmawia w sieci wybierze tą, która oferuje najniższe koszta do "swoich" lub do wszystkich, ktoś kto dużo pisze wybierze taką sieć która ma tanie (lub darmowe - jak w Heyah) sms-y itd. Tutaj każdy musi indywidualnie wybrać sieć pod swoje wymagania/potrzeby.

Sam problem z zasięgiem często dotyczy usterki telefonu - padające drivery, końcówki mocy, anteny i wiele innych.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Maj 2011, 12:15

Nie chciałem zaśmiecać forum nowym tematem wiec wrzucę go tutaj.Czy jak kupię kartę starter za 5zl to będę mógł doładowywać za 5 zł i będzie mi przedłużać co miesiąc czy będę musiał doładowywać za inna kwotę.I jaki starter najlepiej kupić MixPlus,36,6,heyah czy play bo slyszałem ze na innych da się śmigać na starterze 5 zł a na innych nie ??
kamilo3773
Początkujący

23 Maj 2011, 16:17

W Play po doładowaniu nawet za 5 zł masz konto ważne cały rok, w Heyah tylko 7 dni. A czy taki czy inny starter to musisz sam wybrać w zależności od swoich potrzeb - gdzie i ile dzwonisz, do jakich sieci i ile piszesz.

Ja wybrałem nową Heyah ponieważ:
- po każdym doładowaniu masz darmowe rozmowy z wybranym numerem, poza sieć 30 gr.
- po wykupieniu pakietu za 9 zł masz darmowe, nielimitowane rozmowy ze wszystkimi w sieci,
- smsy w sieci są za darmo, poza sieć 14 gr.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika