MK2 Strasznie ciężko pali

28 Sty 2011, 19:07

Mam problem z odpalaniem mojego golfa, rozrusznik zakręci lekko potem staje i jest cisza, po sekundzie znowu lekko zakręci i dopiero za trzecim albo czwartym razem zakręci tak jak powinien i samochód odpala
Nie jest to raczej wina rozrusznika, gdyż były wymienione szczotki i tulejki, a jak to nie pomogło, kupiłem inny rozrusznik, ale dalej to samo, niżej filmik, tym razem zapalił za drugim, ale najczęściej za trzecim, czwartym
Dodam jeszcze że ładowanie na alternatorze jest ponad 14V, a na aku ok 13,5V nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Neb8zEdvO6w[/youtube]

Kabel plusowy który idzie do rozrusznika nie ma przy klemie oczka, czy to może też mieć jakieś znaczenie ?
[link wygasł]

aha mój samochód to golf II 1.6 RF benzyna + LPG z 89roku
grabek150

• 30 Sty 2011, 21:18

a powiedz kiedy wymieniales olej??
    Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
    kamilszczak00
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

30 Sty 2011, 23:07

olej był wymieniany w czerwcu
    grabek150

30 Sty 2011, 23:14

kamilszczak00 napisał(a):a powiedz kiedy wymieniales olej??

A co ma tutaj wspólnego uruchomienie silnika z wymiana oleju... :?: :?:
    grabek150 napisał(a):Mam problem z odpalaniem mojego golfa, rozrusznik zakręci lekko potem staje i jest cisza, po sekundzie znowu lekko zakręci i dopiero za trzecim albo czwartym razem zakręci tak jak powinien i samochód odpala

A kiedy sprawdzałeś-ustawiałes zapłon... :?: :?:

[ Dodano: 30 Styczeń 2011, 23:16 ]
    grabek150 napisał(a):Kabel plusowy który idzie do rozrusznika nie ma przy klemie oczka,

Został wymieniony zacisk + i skręcony na śruby.Tam jest wszystko ok. ...
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

31 Sty 2011, 09:47

ustawienia zapłonu jeszcze nie sprawdzałem, ale prędzej samochód palił normalnie

Migi60 napisał(a):Został wymieniony zacisk + i skręcony na śruby.Tam jest wszystko ok. ...

ale na tym co idzie do rozrusznika nie ma oczka tylko jest ściśnięty śrubą
    grabek150

31 Sty 2011, 16:32

Migi60 napisał(a):
    kamilszczak00 napisał(a):a powiedz kiedy wymieniales olej??

A co ma tutaj wspólnego uruchomienie silnika z wymiana oleju... :?: :?: [quote="grabek150"]

A to ze jak jest dawno nie wymieniany to na mrozach gestnieje i jak ma sie slabsze aku to mu ciezko krecic
    Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
    kamilszczak00
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX 2015 - druga generacja
      W 2015 roku do gry powróciła Honda NSX, którą można było oglądać na Tokyo Motor Show w wersji produkcyjnej. Druga generacja NSX otrzymała lekkie nadwozie i nowy, montowany wzdłużnie, 3,5-litrowy silnik V6 twin ...

31 Sty 2011, 16:45

Migi60 napisał(a):A co ma tutaj wspólnego uruchomienie silnika z wymiana oleju...

OOOOOOJJJJJJ.... ma wielkie, jezeli chodzi o mrozy. Olej przepalony traci wlasciwosci i tak jakby zmienia grupe krzepniecia.
    Mianowicie wytraca sie w nim woda i przy np - 20/-25 moze posklejac silnik i nawet walem nie ruszy, jedynie cykniecie bendiksa uslyszysz.

A ja osobiscie stawiam na ''plywanie'' mocy aku.
    Akumulator pod obciazeniem sie jakby przydlawia-pora na nowy...A to ze byl np nowy nic nie znaczy. Dla ciebie jest nowy bo go kupiles w sklepie miesiac temu a sklepikaz go kupil 3 lata temu;) i nie ladowal. Sprawdz date produkcji aku.
    Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
    Seba TDI
    Początkujący

Miejscowość: Crewe UK

04 Lut 2011, 20:13

jaka data produkcji aku to nie wiem bo nie wiem jak to się sprawdza
    mój aku to centra plus CB500, numery jakie znalazłem na aku
    J3275K547
    9KD05A2
    grabek150