Młody kierowca,benz do lpg 25 tys typu accord,c klasa,corolla, ufo)

20 Lis 2015, 16:18

Cześć :)
Jestem jeszcze młodym troszeczkę nadpobudliwym(nie mylić z pseudo rajdowcami) kierowcą. Wynika to z poprzedniego auta i trybu życia - mały, dynamiczny civic vi i miejski tryb. 80% jazdy to jednak miasto, 2 razy w mies. z pasażerami wypady w dłuższą trasę.
Szukam czegoś w miarę bezawaryjnego (w civicu nie psuło się prawie nic),męskiego i tego,żebym na każdym progu czy dziurze nie miał wrażenia,że auto się rozpadło(lub na autostradzie przy 140). Będzie zakładana LPG. Kieruję się w stronę:
1) accord VII 2.4
2) C klasa
3) civic ufo 1.8
4) corolla 1.6 lub 1.8.
Bez lpg chciałbym zamknąć się w 25,26 tys max łącznie z opłatami i ewentualnymi naprawami. Jest szansa znaleźć wyżej wymienione modele w stanie nie śmieciowym? Zdaję sobię sprawę, że podałem tutaj różne gabarytowo samochody ale nie mam okazji u siebie przejechać się poszczególnymi samochodami. Mam troszkę czasu,żeby się rozglądnąć za konkretnymi modelami zarówno w PL jak i w Niemczech(jeśli warto).
Dzięki za wszelkie opinie i pomoc ;)
Ostatnio edytowany przez marlenajedza, 21 Lis 2015, 13:33, edytowano w sumie 1 raz
marlenajedza
Nowicjusz

Auto: Stream

20 Lis 2015, 20:23

26k ze wszystkim czyli z 24k na samo auto wychodzi.
Civic VIII Ufo - odpada, nie ma szansa w tym budżecie.
Accord po za budżetem.
Jakaś C klasa do znalezienia.
Corolla w zasięgu reki

Dorzucam Civic VII,Mazda 3,Peugeot 307 z końca produkcji,SAAB,Volvo.

Kilka ciekawych aut:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Linki przykładowe.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

21 Lis 2015, 09:11

Bardziej właśnie celuje w japońca czy jakiegoś niemca,nawet moja stara honda sie jezdzilo swietnie(sportowe zawieszenie niestety za twarde) i 4,5 drzwiowego,wiec peugoety czy fordy jakoś mi się nie podobają. Nie lubie też przesadnej elektroniki w aucie. Za jakim volvo ewentualnie się rozglądać? Civic vii jest również bardzo głośna, i jeździło mi się nią chyba gorzej niż jego poprzedniczką. Na plus powinno być miękkie zawieszenie,ale miałem wrażenie, że buja nim jak szatan
marlenajedza
Nowicjusz

21 Lis 2015, 09:20

Ja jak zwykle wpierdziele się z grupą VW i polecam A4 w 1.8t
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

21 Lis 2015, 13:20

Wtedy w gre wchodzi tylko b6? Troszke maja za okragle ksztalty ii jak bylem w srodku to plastiki tak trzeszczaly ze masakra. Jak sie jezdzi audi w porownaniu do accorda? Co myslicie o c klasie? Po prostu nie chce wykladac 25 kola (ciezko apierdzielalem na nie),zeby z civica vi bezawaryjnego iii dajacego tyle frajdy z jazdy przesiadac na cos gorszego. Przyznaje ze chcialbym troszke zasiegnac ,,luxusu" ktorego nie bylo w niej. Czyli jakis tam komfort i wyglad nie typu mazda 3
marlenajedza
Nowicjusz

21 Lis 2015, 14:31

Możesz znaleźć zadbaną Mazdę 6 2.0 w tym budżecie.

A jak C-klasa to może taka:
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Złe nawyki kierowcy - nawet nie wiesz, że robisz to źle
    Wraz z rosnącym doświadczeniem, kierowcy wykonują wiele czynności w samochodzie automatycznie. Spora część z nabytych przez nich przyzwyczajeń ma negatywny wpływ na trwałość podzespołów auta. Ekspert sieci Q Service ...

21 Lis 2015, 14:45

Mazdy odpadaja. Prosilbym bardziej o modele i wersje silnika w tym budzecie a nie o linki. Coraz bardziej zaczynam zastanawiac sie nad a4 lub e46. Ciagle sni mi sie accord, serio do 25 nie znajde 2.4? Chyba co 2 c klasa to taksowka tu bedzie ciezko tez tak jak i e46 od rajdowcow :) lexus?
marlenajedza
Nowicjusz

21 Lis 2015, 14:50

O 2.4 będzie ciężko w tym budżecie. C-klasy na taksówce to raczej diesle i kombi, bo to trochę za małe auto na taksówkę.
Lexus IS200/300 - bardzo dobry typ.
Zadbanego E46 trzeba będzie trochę poszukać, ale warto (oczywiście tylko R6).
Chociaż luksus to bardziej E39.
Ossy
Forumowicz VIP

21 Lis 2015, 16:18

BMW również odpada, wolałbym już raczej a4. Tym bardziej to duże. Warto szukać po niemczech accorda 2.4 ?
C klasa z jakim silnikiem pod lpg? Na portalach aukcyjnych same niemce :)
Są jeszcze jakieś auta może nie koniecznie japońce czy bmw,audi,lexus w moim typie?
marlenajedza
Nowicjusz

21 Lis 2015, 16:27

Ale po co sprowadzać?
Masz 25k na wszystko opłaty+jakieś początkowe naprawy, a jak sprowadzisz to dochodzą dodatkowe opłaty i budżet się zmniejsza, do tego jeszcze powyżej 2l czyli akcyza większa.
Kieł
Stały forumowicz

21 Lis 2015, 16:40

I tak 90% ofert są sprowadzane(ciul wie w jakim stanie). Natomiast przy c klasie lub a4 widzę,że większość benzyniaków jest poniżej 2.0 (c180 i 1.8T). Jak to widzicie?
marlenajedza
Nowicjusz

21 Lis 2015, 16:50

No to szukaj od prywatnych ludzi auta które jest zarejestrowane w PL już i z opłatami?
Kieł
Stały forumowicz

21 Lis 2015, 17:09

Chyba już wszystko jest jasne. Ostatnie pytania co do wyboru modeli:
Jak wypada accord 2.0 w porównaniu do a4 b6 1.8T lub C klasa?
I w jaki silnik benzynowy pod LPG w C klasie? c180 K? c200K c230k ? Chyba jednak dużo większy wybór jest po prostu w niemczech merców.
marlenajedza
Nowicjusz

21 Lis 2015, 17:52

Audi szukaj z Quattro, bo skoro już płacić większą kasę to zapłać za jeden z lepszych napędów

Accord będzie mniej elastyczny od 1,8T ale za to solidniejszy.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Lis 2015, 18:05

marlenajedza napisał(a):I w jaki silnik benzynowy pod LPG w C klasie? c180 K? c200K c230k ? Chyba jednak dużo większy wybór jest po prostu w niemczech merców.

Bez różnicy, weź ten który jest w najlepszym stanie i ma więcej mocy. Silniki powyżej 2 litrów to większa akcyza, dlatego mały wybór.
Ossy
Forumowicz VIP