REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rayoken napisał(a):Ople slyna z kiepskiej blachy, pod wzgledem awaryjnosci to taki przecietniak. Nad fordem mondeo mk3 to i ja sam sie zastanawiam (planuje kupno auta w przeciagu najblizszego miesiaca/dwoch) - w dobrej cenie mozna dostac niezle wyposazny woz z przyzwoitym przebiegiem i wzglednie swiezym rocznikiem. Maja mocne silniki benzynowe oraz dobrze wywazone zawieszenie. Awaryjnosc zdaje sie na poziomie Opla. Niestety nie wiem, choc sam jestem bardzo ciekaw, jak sie spisuja diesle w fordzie. Generalnie nie slyszalem, by ktos sie nad ich zaletami rozplywal w zachwycie, wiec mniemam, ze sa gorsze od wloskich, francuskich, czy volkswagenowskich.
mozesz napisac cos wiecej o ekspoatacji v70 ??? slyszalem ze te autka majo ostro krecone liczniki bo sa chodliwe jak buleczkikociub napisał(a):Fordy to wbrew opiniom bardzo wytrzymałe auta. Miałem takiego nic się nie psuło. Jedyny problem miałem z piastą w tylnym lewym kole, ale to wina wcześniejszego właściciela. Sprzedałem go, bo jak dla mnie fotele w tym fordzie to porażka, bardzo mnie za przeproszeniem, tyłek bolał po zrobieniu 700km, bo są strasznie twarde. Volvo to polecam Ci v 70 po 2000 roku jest dużo pojemniejsze od forda, ma lepszego diesla jak na mój gust, bo mondeo w tdci to porażka. W volvo masz pełen wypas, wygodne fotele i bardzo mocny silnik diesla(niezawodny tdi a w niektórych wersjach już genialny 2.4 volvoski), do tego dobre zawieszenie (dużo lepiej zestrojone niż w fordzie.). Jednym słowem polecam 100 razy lepiej niż jakiegokolwiek niemca.