Nie dawno nadarzyła się okazja do skorzystania z usług mobilnej myjni parowej. Jak na dzień dzisiejszy mało kto o tym słyszał.
Panowie czyszczą m.in.: samochody(Ich wachlarz usług jest bardzo szeroki). Przyjeżdżają na miejsce ustalone z klientem, więc było to dla mnie wygodne. Umyli auto NIE UŻYWAJĄC CHEMII, a przy tym zużyli nie więcej niż 2 litry wody. Trudno dokładnie określić, ponieważ narzędziem głównym jest para(zatem wysoka temperatura) pod ciśnieniem(brak problemów z usunięciem przylegającego brudu).
Uprzedzam pytanie o SZKODLIWOŚĆ DLA LAKIERU. LAKIER JEST W 100% BEZPIECZNY!
Cała procedura zajęła co prawda trochę czasu, bo po przeparowaniu auta trzeba poczekać, aż ostygnie/wyschnie(gorąca para na karoserię=troszeczkę wody na karoserii).
Po jakichś 20-25 minutach auto zostało przetarte odpowiednią do tego celu szmatką, przepolerowane i po robocie
![Szczęśliwy :D]()
Generalnie całość zależy od auta, czas trwania od jego gabarytów. Ale uważam, że WARTO. Tyle samo czasu spędzone by zostało na myjni, nie licząc czasu podróży. I cena taka sama. Tyle, że po parze była gwarancja otwarcia auta, nie to co po zwykłej myjni, gdzie mogą zamarznąć zamki albo uszczelki. Albo w najbliższym czasie albo na wiosnę zlecę Im pranie tapicerki i dezynfekcję nawiewów.
W tym przypadku usługa odbywała się na terenie Łodzi.
Co by nie robić reklamy konkretnej firmie dodam, że Panowie reklamują się w internecie i lokalnych gazetach, o co zapytał sąsiad, który był pozytywnie zaskoczony, bo nie wiedział, że coś takiego w ogóle istnieje(jak większość).
A informacja o ich działalności wpadła mi w oko na jednym z osiedlowych parkingów albo sklepie - nie pamiętam niestety dokładnie.
Z CZYSTYM SUMIENIEM MOGĘ ICH POLECIĆ
![Szczęśliwy :D]()