Czy słyszał już ktoś o czymś takim?
To całkiem niezły sposób na biznes. Na myjnie mobilną nie potrzeba zezwoleń, czyli to już jest plus bo wiadomo że stacjonarne myjnie muszą płacić za ów zezwolenia i to wcale nie małe pieniądze. Dzięki temu możemy być konkurencyjni cenowo
Odnośnie mycia auta w zimę (czytałem wypowiedzi osób które myły auto w zimę karcherem
![Razz :P]()
) to nie ma tu żadnych przeciwwskazań. Osobiście sprawdzałem, szyby nie pękają i nic się nie dzieje
![Wink ;)]()
jest tylko „mały dyskomfort” podczas dużego mrozu jest trochę zimno
Ja osobiście pracuję na maszynie Astra Steamer i przyznam że maszyna spisuje się bardzo dobrze jeśli chodzi o zabłocone auta. Przestawiamy sobie opcję na parę mokrą i brud sam odchodzi.
Jeśli chodzi o kalkulację to na pewno się to opłaca bo po pierwsze… urządzenie mamy za darmo – wystarczy napisać prosty Biznes plan i ubiegać się o pieniążki z PUP lub unii europejskiej, tak więc start mamy niezły i jedyne czego potrzebujemy to zapału do pracy
Jest to dobra rzecz również dla osób które mają już firmę i chcieli by rozszerzyć swoją działalność, np. warsztaty samochodowe
![Uśmiechnięty :)]()
Maszyną parową możemy umyć silnik, zdezynfekować klimatyzację i zrobić wiele innych rzeczy, wystarczy tylko zmienić opcję na parę suchą i do dzieła
![Uśmiechnięty :)]()
Na warsztat zazwyczaj przyjeżdżają brudne auta tak więc z opcji mycia skorzysta wiele osób bo usługę świadczymy im przy okazji (za jednym zamachem) i nie muszą specjalnie się fatygować na myjnie. Astra Steamer zużywa ok. 2 litrów wody na umycie jednego auta, a co za tym idzie ścieki nie są generowane więc komfort pracy jest na wysokim poziomie (nie stoimy w kałuży). Mało tego możemy bez problemu wytrzeć auto na sucho.
Niedługo skończy się zima i znowu będzie bum na jeżdżenie do myjni , i czekanie po kilka godzin w kolejce
![Kwaśna mina :/]()
A nie ma co ukrywać, nie każdemu się chce jechać na samoobsługową bo niby koszt nie jest wielki 9 zł to trzeba myć samemu.
A nie każdy potrafi
Mając myjnie mobilną możemy dojeżdżać do klienta, np. do komisów samochodowych.
Za kompleksowe usługi mycia aut można wziąć nawet 200 zł. Możemy też dogadać się z firmą która przewozi żywność aby robić im dezynfekcje kabiny i miejsca towarowego. Para ma naturalne właściwości dezynfekujące i zabijające nieprzyjemny zapach, tak więc zastosowań tego urządzenia jest naprawdę wiele i ogranicza nas jedynie wyobraźnia
Tak wygląda to urządzenie :
[link do oferty na Allegro wygasł]Jeśli miałby ktoś jakieś pytania odnośnie myjni to proszę pisać na mój adres.