Mocne autko do 40tys.

11 Maj 2010, 18:45

Witam,
nie potrzebuję już dużego autka, dlatego zmieniam kryteria swoich poszukiwań. Chodzi mi o autko, które będzie zapewniało mnóstwo frajdy z jazdy, ale nie będzie uciążliwe w codziennym życiu. Nie ważne jest to czy będzie małe czy duże, kombi czy hatchback, ważne, żeby miało trochę mocy. Zdaję sobie sprawę z tego, że spalanie takiego autka będzie ponadprzeciętne, ale ta kwestia zchodzi na drugi plan :twisted: . Teraz najważniejsza kwestia - kasa. Planuje na autko wydać jakieś 40 tys. PLN, ale jak się trafi coś wyjątkowego jestem skłonny dorzucić 5 tysięcy.
Jak na razie w oko wpadły mi takie modele:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mam nadzieję, że pomożecie mi znaleźć fajne, sportowe auto.
Pozdrawiam
Nikuś
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

11 Maj 2010, 20:11

Polecam:
1. [link do oferty na Allegro wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

11 Maj 2010, 20:19

STI 2003 za 38tyś, nawet jak na anglika to za mało. W polsce takie STI RHD kosztują koło 60tyś. Do 40tyś mozna szukac fajnego GTeka:)

Impreza Coupe, rarytas, w polsce 2 sztuki.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

11 Maj 2010, 20:29

Dziękuje Panowie za szybką odpowiedź. Niestety angliki mnie nie interesują :grin: ale za to ten nissan jest przepiękny. Zastanowie się nad nim bo to ciekawa propzycja. Mógłbyś coś więcej o nim powiedzieć? To Subaru też jest niczego sobie natomiast zauważyłem, że zegary(o ile dobrze dostrzegłem) są w milach. O czym to może świadczyć?
Nikuś
Nowicjusz

11 Maj 2010, 20:39

świadczy to o tym, że jeździł tam gdzie "obowiązują" mile np USA,Wielka Brytania najprawdopodobniej sprowadzony,z któryś z tych państw
sikor9050
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

11 Maj 2010, 20:42

Może świadczyć o tym że jest z US i A...

Na twoim miejscu brałbym się za Subaru jeśli chcesz napęd na 4 koła, albo za BMW jeśli lubisz wyzwania (chociaż ma seryjne ESP więc to znowu nie taka straszna maszyna :) )

Merc to klasyk, niedługo zamiast tracić na wartości będzie pewnie zyskiwał, szkoda takiego brać do rozrabiania...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

11 Maj 2010, 20:45

Nikuś napisał(a):Dziękuje Panowie za szybką odpowiedź. Niestety angliki mnie nie interesują :grin: ale za to ten nissan jest przepiękny. Zastanowie się nad nim bo to ciekawa propzycja. Mógłbyś coś więcej o nim powiedzieć? To Subaru też jest niczego sobie natomiast zauważyłem, że zegary(o ile dobrze dostrzegłem) są w milach. O czym to może świadczyć?

Wersje Subaru Coupe były dosc mocno limitowane, sprzedawane tylko w Japoni dlatego zegary są w milach.
MajkPZM
Zaawansowany

12 Maj 2010, 13:11

Przyjrzałem się dokładniej temu Subarakowi i on ma chyba Brytyjskie tablice. Możilwe jest to, że zrobili mu przkładkę? Z tego co słyszałem od znajomego(może to jego był taki przypadek) po przekładce plastiki mu treszczały i były źle spasowane. Ale autko warte uwagi. Czekam na dalsze propozycje.
Pozdrawiam.
Nikuś
Nowicjusz

12 Maj 2010, 15:23

kolega Majk napisał, że z Japonii a tam ruch z tego co pamiętam lewostronny więc kierownica napewno była po prawej stronie (przekładka :)
sikor9050
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

13 Maj 2010, 21:04

Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jak narazie do gustu przypadl mi Nissan 200sx. Macie może jeszcze jakieś propozycje? I jeszcze jedno pytanie czy uda mi się znaleźć jakiegoś WRXa za 40tysięcy? Chodzi mi o tą wersję z okrągłymi lampami;d
Nikuś
Nowicjusz

13 Maj 2010, 22:37

Nikuś napisał(a):Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jak narazie do gustu przypadl mi Nissan 200sx. Macie może jeszcze jakieś propozycje? I jeszcze jedno pytanie czy uda mi się znaleźć jakiegoś WRXa za 40tysięcy? Chodzi mi o tą wersję z okrągłymi lampami;d

40tyś to dolna granica na Bug Eye ( okragłe swiatła ) WRXa.
MajkPZM
Zaawansowany

14 Maj 2010, 13:43

ja polecam toyota celica ts 1.8 192KM 2003 rok
pawel71
Nowicjusz

Miejscowość: TOS

14 Maj 2010, 13:54

A nad RX8 myślałeś może??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2010, 13:58

Widze tu silnik Wanlka. Jak z awaryjnością i serwisem?
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

14 Maj 2010, 14:08

Nie jest awaryjny jeśli o niego dbasz. Silnik wankla lubi palić olej, więc musisz bardzo regularnie sprawdzać i dolewać - to normalny objaw (co innego jak normalny silnik ci pali olej - wtedy świadczy to o usterce), ale nie wszyscy o tym wiedzą i stąd mogą być problemy, raz na dwa tygodnie musisz skontorlować poziom.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka