Mocno uszkodzony (lub nie) Punto 94r.

04 Lip 2014, 18:10

Witam, mogę mieć za 900ZŁ Punto 94 rocznik, przebieg niecałe 190kkm. Prowadziło mi sie go dość fajnie, z zewnątrz bardzo mi się podobał. Wizyta u mechanika jednak sporo zdradziła. Mocno dziurawa podłoga wymaga spawania, silnik pali na 2 albo 3 gary. Wiatrak się nie kręci, po 10km i zgaszeniu widać dym. Woda zaś się gotuje. Olej cieknie kiedy się jedzie/jechało, na postoju nie. Sprzedawca mówi, że to kwestia uszczelki. Tak samo mechanik. W dodatku cały czas świeci się ikona bodajże wtrysku, co jakiś czas zapala się ikonka hamulców (ponoć niedawno były zmieniane i muszą się "ułożyć". Do wymiany katalizator, auto chodzi bardzo głośno. W środku czuć chyba spaliny, albo olej palony po opadnięciu na coś gorącego. Posiada LPG, po załączeniu od razu gaśnie. Co mam o tym myśleć?
keniger
Początkujący

Auto: Nie mam

04 Lip 2014, 18:35

Szczerze? Więcej zachodu niż to warte,ja bym odpuścił.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lip 2014, 18:45

Nie warto to auto to złom .Jak sam nic nie zrobisz i się nie znasz to sobie daruj to studnia bez dna.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lip 2014, 18:54

Idealne auto na Wrak race, czyli wyścig złomów, a potem kasacja/stacja demontażu :D
Na pewno nie do jazdy, zainwestujesz tyle, że wyjdzie drożej niż dobry egzemplarz :idea:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Rok produkcji: 1984

04 Lip 2014, 18:57

Tak myślałem, dzięki Panowie, jutro mam kupić Tico za podobną cenę, sprawdzone po przeglądzie. Tylko że już powiedziałem sprzedawcy, że jak przejdzie przegląd to je biorę, a nawet nim nie jechałem. Za to znajomi mechanicy nim jechali i chwalili, no i jak przejdzie przegląd, to chyba znaczy że jest ok. A jak nie to d..a, bo chcę mieć auto a nic na olx i otomoto nie ma w tej cenie.
keniger
Początkujący

04 Lip 2014, 19:02

Jak Tico w miarę zdrowe, to bierz :ok:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...

04 Lip 2014, 19:04

No tak, tylko że nie jechałem jeszcze nim, a już powiedziałem że wezmę jak przejdzie przeglad - jutro właściciel ma robić i ma przejsć bez zająknięcia. Z tym że Punto mi się podoba bardziej od Tico, no i w Tico 50kmh w drzewo kończy się kostnicą.
keniger
Początkujący

04 Lip 2014, 19:10

Śmiem twierdzić że punto z porządnie wygniłą podłogą zachowa się tak samo.Auto w takim budżecie jak się kupuje crashtest to najmniej interesujące ważne żeby jeździło.Puki za auto nie zapłaciłeś zawsze możesz zrezygnować z zakupu.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5

04 Lip 2014, 19:25

Za 900 zł cudów bym się nie spodziewał, już radzę szukać dobrych drzwi do Tico, choć nie wiem czy na tym się skończy :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Lip 2014, 20:09

To Tico widziałem i wygląda ładnie, podłoga zdrowiutka. Co Wy byscie wybrali?
keniger
Początkujący

04 Lip 2014, 20:14

Na pewno nie Punto które jest (nie oszukujmy się) złomem na kołach. A jak Tico okej to bierz :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

04 Lip 2014, 20:14

Na pewno nie Punto które jest (nie oszukujmy się) złomem na kołach. A jak Tico okej to bierz :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

05 Lip 2014, 07:00

Tak jak pisałem, jak TICO jest zdrowe, i odpowiadają ci jego wymiary, wrażenie jazdy kartonem po TV, ogólny hałas i klaustrofobia... to bierz Tico.

Ja założyłem temat z autem do 1k, przejrzyj go, są tam zdecydowanie lepsze pomysły na wydanie tysiaka niż Punto w stanie terminalnym, czy Tico nawet w dobrym :roll:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Lip 2014, 08:22

Karton TV :lol: dobre :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012