Mocny sedan badz coupe do 10tys

21 Cze 2010, 01:52

Witam, chcialbym sie poradzic co do autka do 10,000zl. Musi to byc sedan - nie na gaz. Diesel badz benzyna z mocnym lecz dosc oszczednym motorem cena/jakosc :grin: Mam juz kilka typow lecz nadal nie moge sie zdecydowac. Autko mialoby byc zadbane no i przed kupnem sprawdzone w serwisie lecz wiadomo jak z tym moze byc... roznie :) Moim faworytem jest alfa 156 z silnikiem dieslowskim, najbardziej chcialbym 2.4jtd :) tak tak, zdaje sobie sprawe ze jest to dosc awaryjny samochod i dlatego chcialbym go kupic najlepiej zarejestrowanego w polsce, serwisowany i nie zakatowany by miec swiadomosc ze bedzie dobrze lecz chcialbym rozpatrzec rowniez inne propozycje. Zaraz po tym w szeregu stoi audi a3, volvo s40 oraz jakby sie trafila perelka to passat '97 lecz on mi jakos nie podchodzi pod wzgledem wyposarzenia :) Myslalem jeszcze o peugeot 406, mitsubishi galant badz bmw 316/320. Jak wyzej wspomialem, chce sedana dajacego frajde z jazdy oraz z bogatym wyposarzeniem bo czasem sie trafi taki rodzynek i wtedy trzeba tylko wyczekac ;-)

#edit
Jestem ciekaw rowniez jakie w tej cenie polecacie samochody typu coupe gdyz peugeot 406 wlasnie w tej wersji wyglada bardzo dobrze jak i audi 80 ;-)
Ostatnio edytowany przez pinhead., 21 Cze 2010, 16:43, edytowano w sumie 1 raz
pinhead.
Nowicjusz

Miejscowość: wroclaw

21 Cze 2010, 09:16

W tych pieniądzach to tylko pug 406 i E36.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

21 Cze 2010, 09:48

Alfa 156 i w dodatku z JTD pod maską do 10tys??Odpuść ją sobie odrazu.Ja z mojej strony dorzuce Mondeo 2.5benzyna.Wprawdzie auto ma duży silnik ale nie spala nie wiadomo jakich ilości paliwa.
coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Cze 2010, 12:27

Witam.
Porada od nowicjusza :)
Zwróc uwagę na Chryslera Neona, np. taki:
[link do Onet wygasł]
Sam od niedawna posiadam podobnego.
Frajda z jazdy jest, wierz mi :) a przy tym spalanie jest całkiem do przyjęcia, jak na 2-litrowy silnik. Na dłuższych trasach pali mi ok. 7 litrów, oczywiście w mieście i na krótszych trasach wygląda to gorzej.
Ale za tą cenę, z tym wyposażeniem, IMHO trudno znaleźć tak konkurencyjną ofertę, jeśli szukasz "mocnego sedana" :)

Pozdrawiam
Wojtek
wojsu
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

21 Cze 2010, 13:21

E36 1.8is i nic innego. Ewentualnie E36 2.5, ale tutaj 6 garnków już trzeba wykarmić.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Cze 2010, 15:18

jiGsaw napisał(a):E36 1.8is i nic innego. Ewentualnie E36 2.5, ale tutaj 6 garnków już trzeba wykarmić.

...i ja sie do tego dopisuje... :grin:
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Funkcja automatycznej jazdy w korkach Audi AI
    Prezentując funkcję automatycznej jazdy w korkach Audi AI, cztery pierścienie pokazały pierwszy na świecie system umożliwiający zautomatyzowaną jazdę na poziomie 3. Podczas jazdy w korku lub w powolnym ruchu na autostradzie, ...

21 Cze 2010, 15:45

hehe, a tak do 12,000? Ogolnie bmw chcialem na samym koncu, zapomnialem rowniez dopisac o hondzie civic VI rowniez w sedanie. Kwota moze to nie jest az taka duza lecz czasem sie trafi naprawde dobra okazja. Jezeli chodzi o inne samochody typu mondeo czy neon to rowniez przejrzalem te oferty lecz obydwa te samochody mi nie podchodza wizualnie. A audi a4 1.9TDI 110km? Ogolnie sie dosc orientowalem w temacie, jezdzilem sprawdzac rozne pojazdy i w tej kwocie naprawde moglem w czym wybierac. Samochody byly serwisowane i w naprawde swietnym stanie wiec troche sie dziwie ze kazdy tutaj chce to bmw skoro mozna miec inne, przyjazne autko ;-)

#edit
Jakie polecacie samochody typu coupe? W sumie jak zobaczylem teraz tego peugeota 406 w tej wersji to pomyslalem rowniez o tego typu samochodzie. Chcialbym aby byl to samochod dosc dlugi i gabarytami przypominajacy wlasnie tego 406 badz audi 80 w wersji coupe ;) I wlasnie z tego segmentu chcialbym honde civic tylko moze ktos mi powie jak sprawuja sie te samochody?
pinhead.
Nowicjusz

21 Cze 2010, 17:17

Oj w tej kwocie ciężko bedziesz miał o dobre A4 w dieslu.A myślałeś moze o takich pierdach :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo Civiczek z VTECem.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Cze 2010, 17:57

dosc konkretny sprowadzony, nawet 2 aukcje do 1 samochodu ;)

cos innego:
pinhead.
Nowicjusz

21 Cze 2010, 18:49

Jak dwie aukcje do jednego auta jak te Civicy są zupełnie inne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Cze 2010, 20:18

pinhead. napisał(a):Ogolnie sie dosc orientowalem w temacie, jezdzilem sprawdzac rozne pojazdy i w tej kwocie naprawde moglem w czym wybierac. Samochody byly serwisowane i w naprawde swietnym stanie

WW auta za dychę mogły być co najwyżej odpicowane do sprzedaży z podrobionymi ksiązkami serwisowymi a nie w świetnym stanie serwisowane ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Cze 2010, 14:37

Kolego nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z powagi sytuacji, ale jak zakładasz temat "mocny sedan/coupe" i wyskakujesz z diesel'em 110km w A4 to coś chyba nie halo. Zmień temat na "szukam oszczędnego emerytowozu".
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW