REKLAMA
Witam przyszedł czas na zmianę już wysłużonej A3, na coś nowszego. Kwota jaką mogę przeznaczyć na ten cel to 40 tys + jeszcze około 5tys na pakiet startowy. Auto będę używał głównie do dojazdów do pracy około 20km, czasami jakieś weekendowe wypady oraz wakacje. Przebieg roczny około 20tys.( 60%trasa-40% miasto). Szukam jakiejś mocnej i elastycznej benzyny, najchętniej 6 cylindrów .Moc powyżej 200koni. Od auta oczekuję, żeby nie było popularne. Denerwuje mnie takie coś np, że podjeżdżam pod jakiś sklep a na samym parkingu stoi minimum 10 bmw e46 . Dodam jeszcze, że szukam auta, które spokojnie pozwoli na pokonanie dłuższej trasy pasażerom(maksymalnie 1.75m- 1,80) na tylnej kanapie. Chodzi mi po prostu, żeby ktoś za mną (1.90m) mógł w miarę komfortowo podróżować.
Co do skrzyni biegów preferuję manualną, lecz jak się trafi ciekawy automat można rozważyć. Podsumowując nietuzinkowe auto, 40 tys, mocna benzyna.
Moim faworytem jest lexus i250. Co o nim uważacie? Auto godne polecenia? Jakieś inne propozycje?