REKLAMA
Witam,
W tym roku będę zmieniał moje auto jakim jest Vectra C 2.0T.
Autem, którego szukam będę poruszał się kilka razy w tygodniu (miasto) oraz trasa weekend (300km).
Jestem wysoki i przyznam, że w Vectrze C trochę się nie mieszczę (może ze względu na szyberdach w aucie oraz to, że jest to wersja GTS?)
Zazwyczaj podróżuję sam, ewentualnie + 1 osoba - ale nie jestem do końca przekonany do coupe (gdybym miał teraz wybierać) ze względu, że czasem jednak przydaję się samochód w 5 drzwiach (4-5 wliczam w to też bagażnik).
Obecny samochód, którym się poruszam posiada silnik o mocy 175km (ile z tego jest do dziś nie wiem), samochód nie posiada instalacji LPG, bo za mało się poruszam, aby koszta mi się zwróciły.
W tym roku, że tak powiem będę inaczej. Dlatego zastanawiam się nad dieslem lub benzyna + LPG.
Przyznam, że brakuje mi mocy w obecnym aucie, w mieście jest wystarczająco. Jednak na dłuższych odcinkach brakuje autu mocy.
Vectra C jest moim pierwszym samochodem z turbiną, zastanawiam się nad wyborem czegoś bez turbiny, a z większą pojemnością motoru.
Budżet jaki chcę przeznaczyć to 25-30 tysięcy.
Testowałem wcześniej Mazdą 6 oraz BMW e46 (coupe) ze skrzynią automatyczną, dlatego też skrzynia biegów w samochodzie jest dla mnie bez znaczenia.
Poszperałem trochę na giełdzie i to co znalazłem:
(oczywiście są to tylko przykłady modeli aut i wersji silnikowych, które wybrałem, zakup auta będzie dopiero latem)
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Do pozycji nr. 7 musiałbym trochę dołożyć.
Co sądzicie o tych wariantach?