Moduł SAM mercedes GLA 2016

19 Wrz 2019, 17:08

Witam, mam ostatnio problem z kamerą cofania. Nie zawsze się włącza. Podpiąłem komputer i dostałem info, że mam poblem z modułem komfortu. Chciałem go sprawdzić ale nie jestem w stanie go zlokalizować - nie chcę rozebrać całego auta:)
Czy ktoś jest w stanie podać jego lokalizację?
Z góry dziękuję za pomoc.
Raf1970
Obserwowany

20 Wrz 2019, 08:25

Nie wiem jak jest dokładnie w tym modelu ale w Mercedesach był on często zintegrowany z bezpiecznikami i znajdował się w bagażniku.
Masz ogólną informację dobrze by było sprawdzić o co dokładnie chodzi ale to już trzeba by mieć specjalistyczny sprzęt do odczytania takich błędów i testów np. samej kamery.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Wrz 2019, 11:42

Właśnie bagażnik już sprawdzałem i nie ma tam żadnych bezpieczników. Modułu też nie ma. :(
Raf1970
Obserwowany

20 Wrz 2019, 11:46

Sprawdź w instrukcji gdzie masz dokładnie bezpieczniki, przekaźniki i w tych miejscach szukaj. Nie wydaje mi się żeby taki moduł zamieścili gdzieś daleko od takich lokalizacji.

Jednak tak myślę że w pierwszej kolejności zanim zaczniesz coś grzebać przy module dobrze by było podłączyć interfejs i porobić testy kamery zobaczyć czy nie zapisały się jakieś konkretne błędy które mogą wskazać bezpośrednio na problem.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...