Moj pierwszy raz VT oczywiscie

27 Sty 2008, 16:34

A oto moje pierwsze VT. Prosze o opine. wiem ze cos z kolorem zdygalem ale jak na pierwszy raz to jest chyba oki. Mi sie podoba.

Przed
[link wygasł]
po
[link wygasł]

Dzięki za krytyke. Pozdrawiam
KrzysManUtd
Nowicjusz

28 Sty 2008, 08:08

Nie jest źle jak na pierwszy raz :) Ćwicz dalej i wysyłaj zdjęcia :) Co do audi to dobrze Ci wyszło, kolorek mi się nie podoba :p ale ogólnie good.
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Sty 2008, 16:18

nowt vt

Impreza
przed
[link wygasł]
po
[link wygasł]
KrzysManUtd
Nowicjusz

28 Sty 2008, 19:50

Normalnie Tokio Drift tylko tam nie było subaru:p
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

29 Sty 2008, 10:29

Ech.... no, kolorek przy Imprezce ładnie nałożony, ale... Felgi i spojlery te same co przy Audi (wysil się trochę, bo nie fajnie jest widzieć 500 różnych samochodów z tym samym spojlerem...). Jeśli chodzi zaś o Audi.... Tu można doczepić się do wielu rzeczy.... Krawędzie są zbyt.... konturowe... Jakby nie z tego obrazka... Felgi zaś są rozmyte, jeśli próbowałeś zrobić efekt "w ruchu", to Ci wybitnie nie wyszło... I nie piszę tego po to, żeby Ci pojechać, tylko po to żeby Cię zmobilizować do lepszych pracek :wink:
DFireCrow

29 Sty 2008, 12:06

dzieki spoko nie ma sprawy. ten spoiler mi sie podoba i tak go załozylem ale bede pracowal a to rozmycie felg to troche faktycznie nie wyszło. dzieki bede pracowal dalej
KrzysManUtd
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda CR-V - SUV średniej wielkości
    Pierwszą dziesiątkę zamyka SUV średniej wielkości od Hondy. Consumer Reports przetestował ten model ze słabszym, turbodoładowanym silnikiem 1,5 l o mocy 192 KM, uzyskując średnie spalanie 28 mpg, w mieście 20 mpg, a na trasie ...
    Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...

31 Sty 2008, 22:43

Przygotuj coś jeszcze i wrzuć na forum:)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

01 Lut 2008, 00:46

wlasnie nad czyms siedze ale to troche potrwa bo nie chce jakigos badziewia
wstawiac
KrzysManUtd
Nowicjusz

01 Lut 2008, 07:50

to czekamy:)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

01 Lut 2008, 23:29

Pozwólcie, że ja się wypowiem dużo w tym temacie wiem :)

W sumie jak na pierwszy raz nie jest źle, ale mam kilka zastrzeżeń :P

Audi jest bardzo niedopracowane i robione na szybkość a nie na jakość.
-Źle dobrane felgi, jeżeli już dałeś rozmazane felgi trzeba była coś pokombinować z rozmazaniem samochodu. Wygląda to tak jakby samo koła sie ruszały. Ale mam takie podejrzenie że probowałeś zrobić efekt ruchu ale to nie tak :)

-Tylni zderzak jest po prostu do bani wszytko byłoby w sumie ok gdyby nie to ze jak na moje oko to jest źle pomalowany pomalowałeś kawałek jezdni proponuje opcje powiększenia obrazu :)

Po za tym drobne błędy ale jak na pierwszą prace to nie są one ważne.

Subaru:

No tu już jest o wiele lepiej. Widać że się bardziej postarałeś

Wielki + za lakier bardzo ładny efekt.

- Mam taką drobną uwagę co do zderzaka pomalowałeś grill też kolorem zielonym. Proponuje następnym razem zostawić go na czarno. Będzie lepszy efekt.

- Druga sprawa przesadziłeś z wielkością przedniej felgi ma praktycznie nie możliwe wymiar prawie zero opony oraz jest troszkę nie proporcjonalna w stosunku do tylnej.

Ogólnie vt niezłe gdyby nie te błędy było by bardzo dobre.

Podsumowując jak na pierwsze vt jest super (mówi głownie o subaru). Audi mi sie mniej podoba nie jest tak dobre, ale ujdzie. Jest dobrze życzę owocnych prac nad dalszymi vt. Pamiętaj liczy się jakość a nie szybkośc.
VanDerDrval
Nowicjusz

03 Lut 2008, 09:58

VanDerDrval napisał(a):Audi jest bardzo niedopracowane i robione na szybkość a nie na jakość.
-Źle dobrane felgi, jeżeli już dałeś rozmazane felgi trzeba była coś pokombinować z rozmazaniem samochodu. Wygląda to tak jakby samo koła sie ruszały. Ale mam takie podejrzenie że probowałeś zrobić efekt ruchu ale to nie tak :)

popatrz na zdjęcia sportowe - samochód zwykle nierozmazany, w przeciwieństwie do tła... chłopak idzie w dobrym kierunku, ale musi dopracować
VanDerDrval napisał(a):- Druga sprawa przesadziłeś z wielkością przedniej felgi ma praktycznie nie możliwe wymiar prawie zero opony oraz jest troszkę nie proporcjonalna w stosunku do tylnej.

czemu nie może być taki felg? znasz słowo DUB? ludzie potrafią 21" albo i nawet 22" felgi wsadzić do Chryslera 300C. Chromolić, że opony ma tyle co na kartce papieru ale efekt jest nieziemski.
People cannot gain anything without sacrificing something... that's an equivalent trade.
Bio
Początkujący

13 Lut 2008, 16:42

Moge sie spytac jak robicie te spojlery.?
DAMIAN1122334
Początkujący

Miejscowość: Rzeszów

13 Lut 2008, 17:52

Ja to narazie robie kopiuj wklej ale jest opcja zeby samemu to narysowac ale to jest dla bardziej doswiadczonych. ja tego jeszcze nie umiem.
KrzysManUtd
Nowicjusz

31 Paź 2008, 13:36

"KrzysManUtd"

czesc

mam prosbe, czy moglbys sprobowac z moja acura?
bo zamierzam dodac full body kits, ewentualnie po czesci, wykonac real tuning, a nie znam sie na grafice komputerowej i chcialebym zobaczyc na co sie porywam i nacieszyc oko. (jakie felgi do body kit) co do czego pasuje itp:)

[link wygasł]

to link do mojego profilu na fotosik.pl

hehe narazie moze virtual tunning a w przyszlosci real!!!
dzieki wstaw przerobione foty na forum
simonuk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Lis 2008, 12:45

Subaru pierwsza klasa :D
jarek878
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość