Mój pierwszy samochód - instalacja gazowa i tanie części

28 Sie 2010, 15:03

Witam, przedwczoraj zdałem prawo jazdy i tak zaczynam pomału zastanawiać się nad kupnem własnych czterech kółek. Nie za bardzo wiem czym się kierować bo nie bardzo się na tym znam. Potrzebuję jakiś samochód za jakieś 6-7 tys. Najlepsza dla mnie chyba byłaby instalacja gazowa no i ewentualnie tanie części zamienne. Priorytetem jest też by mało palił. Proszę o jakieś rady, marki i modele samochodów, na które warto by było zwrócić uwagę.
Trevox
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

28 Sie 2010, 17:49

Napisz coś więcej,czy auto ma być duże/małe,ile drzwi itd.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Sie 2010, 20:48

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Oto moje propozycje te auta nie spalą więcej niż 9 L gazu w mieście części raczej tanie. Zresztą te auta są dosyć solidne.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

28 Sie 2010, 21:12

Punto tak ale co do reszty to bym się kłucił bo one w mieście spalają powyżej 9l na lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Sie 2010, 10:46

Rozmiar raczej nie robi dla mnie różnicy. Tak samo jak ilość drzwi. Głównie to ja będę jeździł tym samochodem.

Dziękuję Krzych_169 za propozycję. Oczywiście rozważę Twoje oferty.

Barol91 być może masz rację szczególnie, że to Warszawa więc bez stania w korkach się nie obejdzie :\ dlatego również czekam na Twoje propozycje.

Dzięki za zainteresowanie.
Trevox
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Sie 2010, 11:13

Jak ma palić mało po mieście to Punto lub Seicento (wiem że każdemu polecam :)), ale to naprawdę dobre auta. Po Warszawie zimą Sejek łykał mi do 8 gazu, latem po trasie ok. 6,5. Jeśli Twoim priorytetem jest małe spalanie i niskie ceny części to warto żebyś przemyślał tą propozycję.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...

29 Sie 2010, 13:56

No to moje propozycje takie jak wyżej (Punto,Seicento) a od siebie dodam także Fiata ->
części do Fiata są tanie a spalanie takiego 1.2 po mieście nie przekroczy więcej niż wspomniane 9l.
Barol
Awatar użytkownika