Moj pierwszy samochód pomocy! - Renault Megane I z 1998 r.

24 Sie 2010, 10:42

Witam!
Może ktoś mi pomoże otóż mam uzbierane troszkę pieniedzy na mój pierwszy samochód przebierałam w ofertach niczego nie znajdę do 6 tys zł żeby wyglądało zarówno na zewnątrz jak i w środku jedyne co mi się spodobało to właśnie renault na początku chciałam lagune niestety nigdzie nie znalazłam z małym silnikiem w dodatku z gazem więc zdecydowałam sie na megane I z 1998 r. zadbana z tego co widziałam na zdjęciach oczywiscie przed zakupem sprawdzę w najblizszym warsztacie bo to sa ciezko zaronbione pieniądze ale czy ktoś może wypowiedziec się na ten temat jak sprawuje się taka megane?
czy bardzo się psuje oczywiscie licze się z tym ze nie bede jeździła taką jaką kupie w sensie ze nic w nią nie włożę ale jak te samochody się sprawują prosze o jak najszybszą odpowiedź dziękuję dla ułatwienia podam maila żeby ktoś mógł mi bezpośrednio pomóc
[email widoczny po zalogowaniu]
Dziękuję

to jest ten samochód
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ewelina1122
Początkujący

Miejscowość: Koszalin

24 Sie 2010, 11:22

Piotrek07
Nowicjusz

Miejscowość: POmorskie

24 Sie 2010, 11:32

Na pewno była bita z prawej strony w błotnik bo jest bardzo źle spasowany druga sprawa żądaj ściągnięcia pokrowców czasem bywa tak że zakładają pokrowce bo chcą ukryć zniszczoną tapicerkę. Dowiedz się ile już jeździ na gazie i czy jest książka przeglądowa LPG.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

24 Sie 2010, 11:37

bo chcciałam otrzymać jak najszybszą odpowiedź zalezy mi na czasie

a coś jeszcze do tego smaochodu jakieś zastrzeżenia? Dzięki bardzo w ogóle nie zwróciłabym na to uwagi a co myslicie w ogóle o tej marce?
Ewelina1122
Początkujący

25 Sie 2010, 09:54

kumpel jezdzi taka wlasnie meganka no i nie slyszalem zeby narzekal. a ta megane bym sobie odpuscil. rozejrzyj sie za innymi
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

25 Sie 2010, 10:08

Straszą mnie że jak kupię taki samochód to będę musiała w nią więcej wkładać niż kosztuje ja myślę, że nie ma pewnosci co do żadnego samochodu czy to nowy czy stary jak ma się psuc to będzie - ale wiecie jak to jest!
A dlaczego myślisz, ze mam sobie ją odpuścić możesz uzasadnić? Właśnie o to mi chodzi, żeby ktoś mi pomógł za nim pojadę i ją zobaczę
Dzięki
Ewelina1122
Początkujący

25 Sie 2010, 10:09

Auto z linku to klasyczny przeszczep - elementy kiepsko dopasowane, wygląda jakby po kopnięciu w koło miał się rozlecieć. Do tego albo mi się wydaje albo prawy przód jest w trzech kolorach. Meganka tak, ta z linku zdecydowanie nie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Sie 2010, 10:11

oczywiscie przed zakupem poszlaby na generalnie sprawdzenie ale szkoda w takim razie mojej drogi zeby tylko usłyszeć to co tu przeczytałam
Dzięki bardzo więc szukam dalej
Ewelina1122
Początkujący

25 Sie 2010, 10:14

Na Twoim miejscu rozglądałbym się za czymś takim :

Za 6 tyś wybrzydzać nie ma co, stawiałbym raczej na to aby było w dobrym stanie a nie żeby było ładne w środku i na zewnątrz.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Sie 2010, 10:18

Dla mnie za duży dla was facetów to nie problem czy to duży czy mały maluch czy TIR

[ Dodano: 25 Sierpień 2010, 10:20 ]
Oczywiście ja tez chcę żeby był w dobrym stanie kto chce kupic samochód który po 10 km się rozleci. Ale chciałabym równiez by przy okazji ładnie wygladał - lecz nie musi jasne liczy sie dla mnie jego stan ale sami widzicie nie znam się na tym ;(
Ewelina1122
Początkujący

25 Sie 2010, 10:24

kolezanko on wcale nie jest taki duzy i tylko minimalnie wiekszy od meganki
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

25 Sie 2010, 10:28

codziennie przechodzę obok takiego i wydaje mi się taki wielki

[ Dodano: 25 Sierpień 2010, 10:31 ]
a ten?
Ewelina1122
Początkujący

25 Sie 2010, 11:38

To wydaje się być lepsze chociaż przedni zderzak też ma chyba inny odcień. A może coś takiego by Cie zainteresowało - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Albo
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

25 Sie 2010, 12:00

Ta mazda fajna ale sprzedana i ta ta pierwsza meganka fajna ale tak daleko ode mnie :( cała Polska przeraża mnie to, że pojadę gdzies daleko i się czymś rozczaruje :(
Ewelina1122
Początkujący

25 Sie 2010, 13:11

A takie auta?
Piotrek07
Nowicjusz

Miejscowość: POmorskie