Mondeo 98 stukanie w tylnim prawym kole

11 Gru 2008, 21:01

wczoraj stuknełam a raczej otarłam delikatnie o kraweznik tylnim kołem..samochod postawilam nic sie nie działo .po 3 godz odpalilam przejechalam pare metrow i zaczelo mi stukac jakbym złapała gume lub cos ocieralo czy stukało..sprawdzilam nic nie bylo..jezdzilam caly dzien nic sie nie dzialao..a dzis znowu to poczułam ..caly dzien jedzilam nic a potem..stukanie przy zwalnianiu i lekkim hamowaniu..okropne jakby kolo mialo odpasc stanełam..nic .odpalilam dojechalam do domu znowu nic..a na zakrecie jak przyhamowalam to mi cos stuknelo znowu az poczulam pod pedalem hamulca..obejzalam koło z kazdej stroni nic nie widac ,nie jest stuknieta ani felga ani nic..nie jestem w kraju za tydz jade do domu..mam przed soba tysiac km. czy z tym mozna jezdzic?
Avcia
avciaa
Nowicjusz

• 11 Gru 2008, 21:03

to jest kombi??
    człowiek wymyslił człowiek naprawi
    specjal ford
    Nowicjusz

Miejscowość: dębica

11 Gru 2008, 21:04

tam jest zawieszenie wielowahaczowe napewno jest cos ugięte
    specjal ford
    Nowicjusz

11 Gru 2008, 21:21

to osobówka..nie kombi
    Avcia
    avciaa
    Nowicjusz

11 Gru 2008, 21:26

ma troche do przejechania wiec nie wiem co mam robic..czy sciagnac kolo i sprawdzic? czy bedzie cos widac?
    Avcia
    avciaa
    Nowicjusz

11 Gru 2008, 21:30

najlepiej podnieść koło na podnośniku ispróbować nim obracać ręką co się dzieje
    specjal ford
    Nowicjusz

11 Gru 2008, 21:34

tylko dlaczego przy hamowaniu na pedale poczulam dzis szarpniecie takie stukniecie..przestraszylam sie ze hamulce nie dzialaja...ale zahamowal..tak mam ze caly dzien dzis przejezdzilam nic sie nie dzialo a pod koniec chcialam podjechac do sklepu i po jakims km zaczelo mi sie to znowu..
    Avcia
    avciaa
    Nowicjusz

11 Gru 2008, 21:38

dodam ze pol roku temu mialam wymieniana skrzynie biegow...jezeli to cos ma wspolnego..ale dziala bez zarzutow no z jednym ;ciezko chodzi troche..moj mechanik powiedzial ze po przejechaniu 5 tys km mam do wymiany łozyska..przejechalam 4.7 t. km..ale ja nic nie slysze zeby mi lozyska piszczaly..a te stukanie pojawia sie i znika..od tego momentu jak otarlam kraweznik..
    Avcia
    avciaa
    Nowicjusz

11 Gru 2008, 21:45

jest coś uszkodzone wtylnym kole podnis samochód i sprawdz co sie dzieje czy nie ociera cos czy sie kreci lekko itp
    specjal ford
    Nowicjusz

12 Gru 2008, 19:32

juz wiem co jest...okładzina na zaciskach w tylnim kole skonczyla się i z tad te stukanie i taka reakcja hamulca..jutro wymiana i mozna bedzie jezdzic..Pozdrawiam..
    Avcia
    avciaa
    Nowicjusz