20 Lut 2010, 00:36
Witam. Mam pewien problem...albowiem jechałem sobie dzisiaj moim mondeo i nagle zacząłem słyszeć dziwne odgłosy, jakby coś o coś ocierało...nigdy wcześniej się tak nie działo...wraz ze wzrostem prędkości ten odgłos jest coraz szybszy. Mam już troszkę wysłużone sprzęgło i z początku myślałem że to jest tego wina ale przecież gdyby było to sprzęgło, odgłos ten występowałby cały czas, a na wciśniętym pedale sprzęgła nie występuje wcale...Następnie poczytałem na forum i dowiedziałem się że może to być wina uszkodzonej felgi lub opony, no w końcu te nasze polskie drogi to masakra, jeszcze jak zima się kończy to już katorga...no ale przecież jeśli była by to wina felgi lub opony odgłos występował by od początku jazdy, a wczoraj po powrocie do domu, odstawiłem auto na chwilę, potem wróciłem przejechać się i odgłosu nie było, z początku...po jakiś 10 min znów coś zaczęło szurać...Czy ktoś może mi pomóc? Ostatnio byłem u mechanika i niczego w zawieszeniu nie zauważył...a wina silnika to nie jest ponieważ gdy dodaję gazu bez wrzuconego biegu, silnik pracuje ładnie i równo. Proszę o pomoc, z góry dziękuje.