MONDEO KOMBI

28 Lut 2007, 10:49

Witam.Chciałem zapytać użytkowników Forda Mondeo kombi 1,8 td.Mam zamiar sprawić sobie taką furę.Może powieci mi o wadach i zaletach.Na co patrzeć przy zakupie.Pozdrawiam
karie31
Nowicjusz

14 Mar 2007, 01:41

to wszystko zależy od rocznika, ale powiem tak, że Mondeo, w kombiku, to naprawdę dobra rzecz, wygodne, pakowne, a jak piszesz że 1,8 TD, to i się zbierać będzie. A jeśli sprawiasz sobie używany, to powiem to samo co radzą koledzy w innych tematach: szukaj zadbanej sztuki, a długo ci posłuży!
DFireCrow

21 Mar 2007, 12:01

nie polecamzadnego Forda równie mondeo maił ojciec jednego to ciągle się psuł a nie był wyjeżdzony....odpuść sobie fiaty , fordy i ewentualnie ople
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

21 Mar 2007, 13:11

Łukasz789 napisał(a):nie polecamzadnego Forda równie mondeo maił ojciec jednego to ciągle się psuł a nie był wyjeżdzony....odpuść sobie fiaty , fordy i ewentualnie ople

Ople i Fiaty rozumiem, ale co do tego Forda, to musieliście mieć ewidentnego pecha, chyba że taki chłam jest wypuszczany na Polski rynek, bo w Anglii Mondeo bylo także na przez długi czas jako jeden z lepszych wozów policyjnych, a gwarantuje, tu policja ma naprawdę najlepsze fury
DFireCrow

22 Mar 2007, 09:32

Jak juz pisalem ale pierwszym był Ford sierra z niemiec , więc to nie tylko u nas takie chlamy robią. No my mam y złe doswiadczenia, moze ktos mial więcej szczęścia. ale żeby wszystkie 3 były złe....na obrone Forda że mam sprawdzonego Mustanga i wszystkie Suv-y tej marki w USa i je polecam....
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...
    Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...