Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Masz skrzynię manualną i tu masz informację o pojemności i parametrach oleju do skrzyni oleje/auto/26304-ford-mondeo-2-0-tddi-d6ba-115kmScraw napisał(a):Po za tym jak poznać typ skrzyni biegów? mam kombi 2001r TDDI 115km 5 biegowy, jaki olej do skrzyni biegów i ile?
Płyn hamulcowy warto wymienić tam gdzie mają urządzenie ciśnieniowe do tego wtedy masz pewność że nie zapowietrzysz układu a koszt operacji nie jest wysoki.Scraw napisał(a):płyn hamulcowy SUPER DOT-4 Ford 1L 1776311 , 1l w opisie napisali, że jeden litr starczy.
W skrzyni jest olejScraw napisał(a):Brakuje mi tylko płynu do skrzyni biegów tak? jaki i ile, oraz czy mam odpowiednie płyny i ilości? Brakuje jakiegoś filtru?
Tu powinien wystarczyć 1L.Scraw napisał(a):A ile tego hamulcowego?
Rekomendowane są przez Forda więc myślę że marka nie pozwoliła by sobie na sprzedaż czegoś co nie jest sprawdzone. Na pewno w serwisie też wymieniają na taki więc moim zdaniem ok.Scraw napisał(a):I czy ogólnie marki tych płynów i filtrów są polecane?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FORD. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FORD