Mondeo MK3 prosze o opinie

27 Mar 2016, 21:05

Koniu napisał(a):Zobacz tego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... fc95005841

za daleko i za stary, szukam poliftowych

na tę chwilę śledzę te oferty:

[link do oferty na Allegro wygasł] - Żydowo 13 900,00 - złoty
[link do oferty na Allegro wygasł] - Strzelno - 14 999
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Toruń - 13 900
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Swarzędz - 10 500
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Konin 13 450

która najlepsza ?

tę odrzucam, widać zniszczenia oraz ten przebieg raczej nie realny
[link do oferty na Allegro wygasł]
mar19861986
Początkujący

Zdjęcia: 8
Miejscowość: Czaplinek
Prawo jazdy: 29 09 2004
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Ford Mondeo Mk3 sedan 2006
Silnik: 1.8 PB
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

28 Mar 2016, 07:24

Same igiełki od handlarzy i z komisów. Gniezno odrzucam bez patrzenia na zdjęcia. 10x bardziej wolałbym auto z prtwatnych rąk, które nie jest tak odpicowane. Polifta za 10 tysięcy nawet nie skomentuję.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

28 Mar 2016, 09:44

Jak tak czytam ostatnie posty to aż przypomina mi się kolega który od jesieni szuka Passata B5 po lifcie i twierdzi dokładnie tak jak Ty a tu silnik beznadziejny,tu nie ma elektryki z tyłu.. znależliśmy mu już kilka ogłoszeń to nawet nie był oglądać bo zawsze coś.. ostatnio napalił się na handlarza który sprowadza auta z Francji że dobry facet bo po sprowadzeniu wymienia wszystko co trzeba i sprzedaje.. myślałem że go śmiechem zabije dobry handlarz który sprzedaje pewne auta :lol: a wracając do sedna to w Twoim przypadku też wróże długie szukanie samochodu bo widzę dokładnie takie samo podejście..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2016, 10:50

Barol napisał(a):Jak tak czytam ostatnie posty to aż przypomina mi się kolega który od jesieni szuka Passata B5 po lifcie i twierdzi dokładnie tak jak Ty a tu silnik beznadziejny,tu nie ma elektryki z tyłu.. znależliśmy mu już kilka ogłoszeń to nawet nie był oglądać bo zawsze coś.. ostatnio napalił się na handlarza który sprowadza auta z Francji że dobry facet bo po sprowadzeniu wymienia wszystko co trzeba i sprzedaje.. myślałem że go śmiechem zabije dobry handlarz który sprzedaje pewne auta :lol: a wracając do sedna to w Twoim przypadku też wróże długie szukanie samochodu bo widzę dokładnie takie samo podejście..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.

poczytaj o silnikach najpierw artykuły na serwisach motoryzacyjnych, zasięgnij opinii mechaników którzy te auta naprawiają na codzień od lat - ja na tej podstawie podejmuje decyzje o silniku

co do elektryki, to chce auto bogato wyposażone a nie coś co ma tlykoświatła i szyby na korbkę, tyle to mam w swojej astrze F
mar19861986
Początkujący

28 Mar 2016, 11:08

No dobra rozumiem wiem o co chodzi ale patrząc na Twoje linki to nie wróżę nic sensownego,skup się bardziej na prywatnych ogłoszeniach jak Ossy wspomniał.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2016, 11:11

mar19861986 napisał(a):poczytaj o silnikach najpierw artykuły na serwisach motoryzacyjnych, zasięgnij opinii mechaników którzy te auta naprawiają na codzień od lat - ja na tej podstawie podejmuje decyzje o silniku

Poczytaj najpierw o handlarzach, komisach (zwłaszcza z następujących miejscowości: Gniezno, Gostynin, Płock, Ostrów Mazowiecka, Radom, Gubin), zasięgnij opinii osób, które handlują autami, pomagają kupować (za pieniądze) itp. itd. Nikt nie kwestionuje wyboru Mondeo z tymi silnikami. Kwestionujemy szukanie najbogatszych wersji wyposażenia od handlarzy, bo to tak naprawdę loteria (masz jakieś 5-10% szans, że kupisz auto bez większego wkładu na start). Lepiej kupić coś już zarejestrowanego w PL, od właściciela, nawet jeśli będzie miało gorsze wyposażenie i będzie z rocznika 2002, a nie 2005. Zawsze możesz sobie dołożyć dodatkowe wyposażenie.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

28 Mar 2016, 11:17

Możesz też poszukać na Mondeo Klub Polska może akurat ktoś ma coś do sprzedania.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2016, 11:40

w 4 województwach od 1,5 miesiąca niema ŻADNEGO ogłoszenia od osoby prywatnej jeśli chodzi o te wymagania
mar19861986
Początkujący

28 Mar 2016, 12:47

Na MKP aktualnie nie ma nic wystawionego na sprzedaż.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2016, 13:26

mi wydaje sie ze te oferty powyżej nie są złe, ceny są sporo wyższe niż to, co widziałem wcześniej jako oferty prywatne (były dwie kilka tygodni temu)

wiadomo, że haldlarz musi zarobić i to rozumiem i nie mam ni przeciwko, wkoncu to on szuka aut za granica - taka jego praca

dlaczego te oferty sie dykwalifikuja jesli chodzi o handlarzy, co oni takiego z tymi autami mogli zrobic ze sie dyskwalifikują, nie sa to juz tanie oferty, mondeo mk3 mozna kupic ponizej 10tys, a tutaj mamy 15, przegladalem oferty zagranica to bardzo duzo jest powyzej 15 tys, ale tez jest bardzo duzo ofert za granica w okolicach 10 tys - i o takie auta sa sprowadzane
mar19861986
Początkujący

28 Mar 2016, 15:05

Można nawet kupić i za 5 a potem płakać jak krikus jakie to Mondeo złe. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2016, 15:51

mimo wszystko, te oferty wydaja sie być ok - cena nie mała

ta za 14999 chyba najpewniejsza ?

a jeśli chodzi o prywatne nie z komisu, to tutaj:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł] - Żydowo 13 900,00 - złoty
[link do oferty na Allegro wygasł] - Strzelno - 14 999
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Toruń - 13 900
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Swarzędz - 10 500
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Konin 13 450
mar19861986
Początkujący

28 Mar 2016, 17:58

Czasami można się zdziwić,jedziesz oglądać auto za 15k a na miejscu widzisz hebla który nie jest wart nawet połowy tego.. kiedyś słyszałem o przypadku jak ktoś z mojego miasta pojechał do Wrocławia oglądać Octavię za 22k,niby po zdjęciach i opisie było ok a na miejscu wyszło dużo minusów.

To Mondeo co teraz wkleiłeś że niby z prywatnej ręki wcale takie nie jest bo to handlarz,wystarczy zobaczyć zdjęcia jaki wypicowany,zdjęcia wmiarę profesjonalnie zrobione,sprzedający nie podaje swojego imienia tylko FORD no i po wpisaniu nr telefonu w google wyskakuje że ma jeszcze na sprzedaż Multiple.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2016, 19:08

ejj, no, to uwazacie że zadna z tych ofert nie jest godna uwagi ?
mar19861986
Początkujący

28 Mar 2016, 19:11

A nie możesz np wybrać się do innego województwa?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam