MONDEO Zepsute łóżysko

06 Lis 2007, 12:35

Mam małe pytanie - naszym aucie MONDEO poszło łożysko. Otóż mój mąż (bardzo dobry fachowiec samochodowy ;) ) od 2 miesięcy gdy auto ,,szumiało'' twierdził że to z powodu opon (całe lato przejeździł na zimówkach :/ tak tak) jak ja mówiłam że to łożysko to słuchać nie chciał bo pewnie w duchu myślał ,,a co ty się babo znasz". No i masz pojechał do kolegi mechanika a to łożysko (ale byłam z siebie dumna) i moje pytanie. Mamy zamiar wyjechać (ok 200 km) ale ja się boje z tym zepsutym łożyskiem. Moje pytanie - co się może dziać z autem - hałasuje dopiero przy przekroczeniu 40 km - mąż mówi że może jedynie się zatrzymać. Chyba was nie zdziwi że nie chcę mu wierzyć... Proszę o odp
women26
Nowicjusz

• 06 Lis 2007, 14:51

No nie powiem,że jest to bezpieczne i że jest to mądra decyzja jechać 400 km na łożysku,które szumiało już przez całe lato.Ja bym się obawiał o swoje bezpieczeństwo.A najbardziej,jak jest to łożysko w przednim kole.
    Bagatelizowanie tej sprawy może skończyć się nieszczęściem,a napewno większym wydatkiem na naprawę.
    No i z drugiej strony,musze powiedzieć,że Twój mąż,z całym szacunkiem, nie jest dobrym kierowcą,skoro znając się na samochodach :) w lato jeżdzi na oponach zimowych....Nie ma krótszej drogi do piekła....
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
      Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...