Monitoring gps dla samochodu dostawczego

05 Lip 2013, 20:48

Ja mam monitoring CAN za 710 zł jest też tańsza wersja, cena zawiera pełne roczne koszty, więc myślę że warto. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego urządzenia. Zainstalowaliśmy je głównie po to by pracownicy nie okradali nas z paliwa. Niestety wcześniej takie sytuacje miały miejsce.
charlotte
Nowicjusz

Auto: peugeot

10 Lip 2013, 07:42

Stosunkowo tanie (jeżeli chodzi o stosunek koszta/jakość/funkcjonalność) rozwiązanie jeżeli chodzi o monitoring gps oferuje Finder.
Taki system generuje wiele przydatnych danych - trasy przejazdu, średnia prędkość (można policzyć czas dostawy), spalanie. Krótko mówiąc takie rozwiązanie szybko się zwraca :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

10 Lip 2013, 15:25

W firmie mojego taty wszystkie samochody mają monitoring i moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie. Lokalizatory są dokładne i stabilne, nie mieliśmy jeszcze z nimi problemów a mamy je ponad rok. Przy zakupie dowiedzieliśmy się że w razie awarii zostaną naprawione w ciągu jednego dnia i to przeważyło w podjeciu decyzji:O
charlotte
Nowicjusz

20 Lip 2013, 11:55

Tutaj zgodzę się z użytkownikiem pepa. Finder ma naprawdę bardzo dobre monitoringi gps. Warto zainteresować się tą firmą :)
eveline
Obserwowany

Auto: Renault Megan

01 Sie 2013, 23:02

Też mogę polecić firmę Finder. Ma bardzo dobre systemy monitoringu
leszek123
Obserwowany

Auto: Nie mam

05 Paź 2013, 07:09

U Nas w firmie sprawdza się PetSoft. Mają własne lokalizatory, dobrej jakości. Jeszcze ani razu nie nawaliły. Niektórzy pracownicy nie byli zadowoleni z kontrolek ale z czasem podobnie jak ja się przekonali. Teraz przynajmniej łatwo możemy wyjaśnić jakieś nieporozumienia.
pietrucha5
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...

09 Paź 2013, 13:13

NocnyMarek napisał(a):RC Auto Fant
tylko jak chcecie monitorowac to co robi pracownik poza autem ,przeciez tak też można ścieminiac

Można założyć zegarek na rękę - powie dokładnie gdzie i o której był pracownik - jeżeli będzie w zasięgu GPS - najprostszy model Garmin Forerunner 10. Z danych technicznych wynika, że ten model ten trzyma 5h na pracy w trybie GPS - wyższe modele trzymają do 20h - ale maja więcej f-cji, więc są droższe.
garmin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi

16 Sty 2014, 04:07

PetSoft nie jest zły, choć moim zdaniem dużo lepszym systemem jest SATIS ze względu na swoje rozbudowanie i zachwalaną przez wszystkich bezawaryjność.
Draban
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

19 Sty 2014, 19:44

My mamy założony system monitoringu GPS firmy SMA. Dostęp przez stronę internetową do aplikacji - wszystko można sprawdzić, cała flota w zasięgu ręki. Płacimy niewiele - 49 złotych na miesiąc - w porównaniu do możliwości to świetna cena.
Ravnar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 2004
Auto: Puegeot 206

19 Sie 2014, 16:07

Jeśli mam polecać jakiś system kontroli GPS polecam systemy firmy Satis. Moja flota od dłuższego czasu korzysta z tego systemu i jestem bardzo zadowolony. Przez cały czas współpracy nie narzekam na jakiekolwiek problemy. Stały i bez problemowy dostęp do nie zbędnych danych dla pracodawcy. Osobiście serdecznie polecam go wszystkim. Jeśli ktoś będzie chciał zgłębić temat oto link: satisgps.com.pl/?utm_source=FB&utm_medium=FB&utm_campaign=08
Bogus008
Nowicjusz

Auto: Daf XF 105.460

24 Sie 2014, 21:36

Jak monitoring pojazdów ciężarowych to z GPS Guardian.
Chyba mają jeszcze promocję na urządzenie Guardian PRO i zapewniają pełne wsparcie przy wdrożeniu.
kamilmirko
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Audi Q7
Silnik: 3.0 TDI 245KM

25 Sie 2014, 14:52

Osobiście polecam firmę SATIS, oprócz możliwości namierzania danego pojazdu oferują także kontrolę zużycia paliwa. Polega to na tym, że w przypadku gdy zarejestruje się otwarcie korka w nieodpowiednim miejscu, dostajemy powiadomienie sms co umożliwia szybką reakcję. Dodatkowo działa to też, podczas sytuacji, kiedy zanotuje się zbyt szybki spadek paliwa.
martaadaa
Obserwowany

Auto: Nie mam

05 Mar 2015, 11:58

U nas w firmie właśnie niedawno system ActiveGPS ( activegps.pl ) zamontowano w ciężarówkach. Tak, jak piszesz kontrola paliwa jest bardzo dokładna. Dane pochodzą z zamontowanej sondy. Plusem też jest prosta obsługa i to, że aplikacja automatycznie tworzy raporty i wysyła je na email. Program też przypomina o przeglądach czy wymianie opon.
bormak
Nowicjusz

Auto: Leon

19 Maj 2015, 13:55

Bormak i jak wam się sprawuje ten system? Ja myślałam o skorzystaniu z oferty firmy PetSoft. Muszę zainstalować monitoring gps w czterech samochodach i szukam najlepszej opcji. Muszę mieć dostęp do tras, kontrolę nad paliwem i pewność, ze auto da się odszukać jeśli ktoś je ukradnie.
62miko
Nowicjusz

21 Maj 2015, 11:47

@62miko, te funkcje, które wymieniłeś praktycznie ma każdy. Sprawdzaj ceny, umowę. Teraz najlepiej brać jakiegoś Prepaida, nie będziesz się musiał wiązać na lata
PatrykZwirek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 2007
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000