Monitoring zużycia paliwa

28 Sty 2012, 15:24

Chciałbym założyć w mojej firmie interfejsy paliwa, tak aby monitorować moich pracowników, ponieważ obawiam się że podkradają paliwo.

W związku z tym szukam informacje o tym urządzeniu, co ono jest w stanie monitorować, na jakiej zasadzie działa, oraz jaką to ma skuteczność (czyt. czy da się, a jeśli tak, to jak, obejść to zabezpieczenie).

Zastanawia mnie również czym jest 'kalibracja' takiego modułu. Podobno podczas jej wykonywania, musi nastąpić tankowanie do pełna, a następne, dopiero przy zapaleniu się 'rezerwy'. I tutaj rodzi się kolejne pytanie, czy podczas tej kalibracji, kierowcy nie będą mieli możliwości oszukania systemu, na przykład poprzez wcześniejsze tankowanie (zanim zapali się rezerwa, aby nie wykazać oszczędności zużycia paliwa).
Ichise
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 03 1989

28 Sty 2012, 22:19

Złodzieja nie upilnujesz. Jak ci paliwa nie sprzeda to podmieni np. skrzynię biegów. Teraz paliwa się nie spuszcza tylko kierowca dzieli sie na stacji ze sprzedawcą.
andrzej_124
Stały forumowicz

17 Lut 2012, 15:41

Pomysł jak najbardziej dobry. Wiadomo paliwo teraz jest drogie więc warto oszczędzać, a dzięki monitoringowi na pewno zaoszczędzisz, będziesz wiedzieć gdzie pracownik się znajduje i ile trasy już przejechał. Fajne jest to,że za pomocą platformy internetowej lub telefonu komórkowego możesz kontrolować swojego pracownika na bieżąco. Z tego co wiem firma Rikaline ma dość dużą ofertę;)
aniaa11
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

17 Lut 2012, 17:06

Zgodzę się z "andrzej_124" jeżeli nie nauczysz pracowników szacunku do zawodu i ciebie, to ograbią cię na czym innym. jak nie paliwo, to znajdą inny sposób...
emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...