Montaż radia - proszę o pomoc

31 Maj 2008, 09:17

Witam Wszystkich, jestem nowy na forum. Zapewne było setki podobnych tematów, jednak chciałbym omówić konkretnie mój przykład.
Czy [link do oferty na Allegro wygasł] radyjko bez problemu wejdzie do Fiata Seicento? Chodzi mi o miejsce, gdzie to radyjko miało by się znajdować (czyli standardowo tam gdzie wkłada się radia samochodowe :P). Pytam, gdyż całkowicie jestem zielony w temacie i nie wiem czy wymiary wejście/radio są standardowe w każdym przypadku.
Pytanie drugie - czy każde kable (samochodowe) pasują do każdego radia? W zestawie na aukcji nie ma okablowania, więc nie jestem pewien.
Czy możecie mi pomóc?
Pozdrawiam
mazo
Nowicjusz

31 Maj 2008, 13:48

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.
mazo
Nowicjusz

31 Maj 2008, 15:02

Kolego troche cierpliwości, jest sobota i nie każdy jest w domu kto może Ci pomuc. Jeśli chodzi o to czy sie zmieści to napewno, TAK. Będziesz musiał jeszcze kupićkostke ISO (żeby podłączyć radio do samochodzu) chyba że już masz taką w autku, jeśli masz jakieś pytania, to pisz i cierpliwie czekaj.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

05 Cze 2008, 12:35

Nie czasem jest tak że przewody a raczej wtyki przewodów różnią się dlatego czasem konieczna jest wymiana tzw kostek iso na odpowiednie do danego radia bądź wymiana kostki w radiu na odpowiednie do kostki w samochodzie.
Co do tego czy radio Ci wejdzie to na pewno tak.
Trzeba tylko wymontować półkę zaślepiającą otwór radia jeśli takowa jest obecna w aucie.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

05 Cze 2008, 18:57

Wejdzie kolego wejdzie na 100%. Jak ja do swojego polo włożyłem nowsze radio (a też nie jest to gigantyczny samochód i miałem trochę problemów :) ) to Ty także je zmieścisz
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam