Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bardzo fajne kamery jakiś czas temu widziałem tą drugą wersję zamontowaną w samochodzie i opinia właściciela był bardzo pozytywna. Sam zresztą oglądałem trochę filmików z tego urządzenia i są naprawdę dobre jeżeli chodzi o jakość do ceny.sebsad2705 napisał(a):Najbardziej pasuje tutaj VIOFO A119 V3 Quad HD+ lub ten sam zestaw z kamera tylną VIOFO A129 Plus Duo-G
Tyle pewnie pobiera w trybie czuwania jak nie wykrywa ruchu przed kamerą. Co ma na plus to większy kąt widzenia o 20* bo ma 160*. Dodatkowo wartość przysłony jest mniejsza F/1.4 co w teorii powinno polepszyć jakość nocnych filmów.sebsad2705 napisał(a):Rejestrator Vantrue T3 HDR jedyny rejestrator z detekcja ruchu oparty na czujniku mikrofalowym co wiążą się z trybem parkingowym który w niewielkim poborem prądu rzędu 20mA
Pisałemsebsad2705 napisał(a): ...... i do gniazda zapalniczki będzie tryb jazdy i tyle
Generalnie zapominam o tym że mam kamerkę . Nic nie włączam , ona się niejako integruje się z autem . Oczywiście takie podłączenie wymaga ingerencji w instalację elektryczną, coś tam trzeba wywiercić w kokpicie , ale warto .bonifacy napisał(a): Nie podłączam kamerki do gniazda zapalniczki . Plątanina kabli , często jest na nim zasilanie stałe . Często a to nie kontaktuje , albo jest potrzebne do ładowania smartfona , zasilenia nawigacji czy smartfona z włączoną nawigacją , a to pasażer swoim telefonem też by się podładował . Podłączam kamerkę indywidualnie poprzez dołożoną , zabudowaną gdzieś w kokpicie ładowarkę podłączoną pod napięcie po zapłonie . Po włączeniu zapłonu kamerka startuje z zapisem a po wyłączeniu zapłonu się wyłącza . Nic mnie nie absorbuje , zapis zawsze jest .
Ja u siebie patrzyłem gdzie by można taką kamerę zainstalować (takie samo auto) na przedniej szybie żeby nie przeszkadzała i chyba najlepszym miejscem w którym by była praktycznie niewidoczna dla kierowcy nie ograniczając w żaden sposób pola widzenia była by lokalizacja za środkowym lusterkiem po prawej stronie.sebsad2705 napisał(a):jeśli chodzi o szybę w AURISIE z zestawem czujników VIOFO jakoś się tam wkomponuje lepiej niż 70mai ...
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Bardzo dobry wybór. Zaktualizuj sobie tylko firmware do najnowszej wersji bo ostatnio czytałem że właśnie ten model dostał sporą aktualizację i można by si e pokusić o stwierdzenie że nawet lepiej widać numery rejestracyjne niż w wyższym modelu który ma jakość nagrywania 4Ksebsad2705 napisał(a):zakupiona VIOFO A119 V3
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA