Montaż rejestratora z trybem parkingowym - Auris Hybrid 2015r. lift

05 Sty 2022, 17:43

Wygląda dobrze, tylko zwróć uwagę czy to mocowanie kamerki przykleiło się dobrze bo widzę na zdjęciu że jest między szybą a taśmą dwustronną jeszcze powietrze.

Widzę, że kabel ładnie schowałeś przy podsufitce i w słupku, pod deską i wyprowadziłeś przy gnieździe zapalniczki :)

Jest jeszcze jeden minus bo nie widać przycisku zabezpieczenia nagrania i musisz w ciemno do niego sięgać. Pozostałe to same plusy :ok:
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

05 Sty 2022, 17:52

co do przycisku zabezpieczenia masz rację bo trudno jakoś z czasem może na czuja się nauczę go znajdować

co do powietrza pod taśma to widziałem ale dociskanie nie pomaga jednak trzyma się mega mocno a kamerka bardzo lekka..
sebsad2705
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 16 10 1997
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Auris
Silnik: 1.8 Hybrid
Rok produkcji: 2015

09 Sty 2022, 16:00

Podepnę się pod waszą dyskusje. Jestem użytkownikiem Prusaka od 2 miesięcy i zacząłem zgłębiać temat kamery w aucie. Na fejsbuku polecono mi kamery formy venture które wpinają się w gniazdo OBD2 , dzięki czemu pobór prądu jest dużo mniejszy...
cubonof
Obserwowany

09 Sty 2022, 16:42

cubonof napisał(a):Na fejsbuku polecono mi kamery formy venture które wpinają się w gniazdo OBD2 , dzięki czemu pobór prądu jest dużo mniejszy...
No to czytaj dalej FB i takie bzdury to na pewno na tym dobrze wyjdziesz :)
Napiszę tak najprościej: Jeżeli kamera/wideorejestrator pobiera określoną ilość prądu to nie ma znaczenia gdzie ją podepniesz (OBD2, gniazdo zapalniczki, bezpośrednio pod akumulator itd.) do zasilania bo zużyje go tyle samo.

Generalnie nie polecam podłączać wideorejestratora do zasilania z gniazda OBD2.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Sty 2022, 16:58

dokładnie
podłączanie do gniazda diagnostycznego to jedynie ułatwienie jeśli chodzi o sam montaż ponieważ nie trzeba szukać zasilania po wyłączeniu stacyjki jednak tak jak pisał przedmówca nie jest to do końca dobry pomysł podłączać cokolwiek pod to gniazdo.
ogólnie jeśli chodzi o same kamerki vantrue to jest dość dobra marka i też rozważałem ją przy zakupie
sebsad2705
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 16 10 1997
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Auris
Silnik: 1.8 Hybrid
Rok produkcji: 2015
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...