Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie w ten sposób bo ładowarka nie będzie wtedy wiedziała czy ładuje podczas kiedy masz uruchomiony zapłon czy nie przez co nie zadziała prawdopodobnie prawidłowo jej zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora.sebsad2705 napisał(a):załóżmy że plus po stacyjce podam z instalacji auta żeby nagrywała
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Nie 1000zł a powyżej 100zł to spora różnicasebsad2705 napisał(a):a sam dobry power bank do nawigacji lub właśnie video rejestratora to wydatek powyżej 1000 minimum
A powiedz teraz jak by to wypaliło to jak to podłączyć , gdzie to upchnąć bo generalnie uważam że jeśli już posiadamy kamerkę to ona powinna nie absorbować naszej uwagi . Tzn. powinna się włączać sama po uruchomieniu pojazdu , rejestrować podczas jazdy i wyłączać się po zaparkowaniu. Tryb parkingowy pomijam , uważam za zbędny , kłopotliwy właśnie ze względu na problemy z zasilaniem , rozładowaniem akumulatora . Taki tam bajer . Nie podłączam kamerki do gniazda zapalniczki . Plątanina kabli , często jest na nim zasilanie stałe . Często a to nie kontaktuje , albo jest potrzebne do ładowania smartfona , zasilenia nawigacji czy smartfona z włączoną nawigacją , a to pasażer swoim telefonem też by się podładował . Podłączam kamerkę indywidualnie poprzez dołożoną , zabudowaną gdzieś w kokpicie ładowarkę podłączoną pod napięcie po zapłonie . Po włączeniu zapłonu kamerka startuje z zapisem a po wyłączeniu zapłonu się wyłącza . Nic mnie nie absorbuje , zapis zawsze jest .Rokiko napisał(a):Sprawdziłem przed chwilą że mój powerbank zasila kamerkę domową cały czas i nie wyłącza się automatycznie.
Mam taki xiaomi o pojemności 10000mAh i widzę że kamera podczas pracy pobiera średnio 200mA.
Wideorejestraor w samochodzie nie weźmie więcej niż 500mA przy 5V czyli max jakieś 3W ale podczas czuwania w trybie parkingowym możemy przyjąć połowę czyli 250mA.
Czas pracy na takim powerbanku jak jest w pełni naładowany powinien wynieść 40 godzin przy poborze 500mA będzie to 20 godzin.
Pytanie jeszcze ile czasu będzie się ładował do pełna. Postaram się to sprawdzić i dam znać. Oczywiście najlepszy by tu był powerbank z technologią QC bo wtedy będzie się relatywnie szybko ladował (tu jeszcze potrzebny jest odpowiedni adapter pod zapalniczkę z takim wyjściem QC).
Na przewodach do zapalniczki masz 12 V . Kamerka potrzebuje 5 V . Czyżby czegoś zabrakło ? Uzupełnij swoją wypowiedż . Ale co tam , mały szczegół . Pytałem jak podłączyć zwykły power bank . Testowałeś , polecałeś , więc tutaj spodziewałem się jakiś konkretów w tej materii a nie gdzie kamerkę umieścić na szybie . Skup się a nie pisz co popadnieRokiko napisał(a): jeżeli masz np. zapalniczkę z zasilaniem po zapłonie to można się podpiąć pod kable od zapalniczki i ładnie je wyprowadzić do kamerki
No ale to logiczne że podłączasz zasilacz od kamerki pod 12Vbonifacy napisał(a):Na przewodach do zapalniczki masz 12 V . Kamerka potrzebuje 5 V . Czyżby czegoś zabrakło ?
W tym przypadku wybierając powerbank o pojemności 10000mAh czas przcy takiego zestawu pobierającego prąd 370mA wyniesie około 27 godzin (przy w pełni naładowanym powerbanku).sebsad2705 napisał(a):tak wygląda pobór kamerki 70mai która planowałem kupić w trybie parkingowym wychodzi 0,37A z tylna kamerką
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA