Monterey 3,1td

11 Sty 2009, 18:07

no właśnie wróciłem ze skrobania :lol: i znalazłem :lol: !!!wszystko się zgadza!!!dzięki wielkie!!!bo po tym jak mnie ten ze stacji diagnostycznej nastraszył to spać nie mogłem!!!(bo on jest pewien że numer ma być pod przednim błotnikiem i będzie trzeba rzeczoznawcę i wogóle...a najlepiej jak bym go sprzedał...)!jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!!!
pitur13
Nowicjusz

11 Sty 2009, 20:13

Nie ma sprawy zawsze chętnie pomogę jak tylko wiem.
Opel Monterey 3,1TDI z 1996 r.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: świętokrzyskie

30 Sty 2009, 20:06

witajcie. kupiłem monterka 3.1td 93r i mam problem bo robi mi się ciśnienie w układzie chłodzenia. jak auto jest gorące to nie mogę otworzyć korka w chłodnicy bo wybija płyn, jak dłużej pojeżdżę to problem znika i można otworzyć korek. słyszałem że są dwa termostaty. nie wiem gdzie jest ten drugi bo jeden jest przy wlewie oleju.
kubamonterey
Nowicjusz

30 Sty 2009, 22:44

Hello

Nic nie słyszałem o tym drugim. Ja proponowałbym odpowietrzyć układ. U mnie wystarczyło odpiąć spodni wąż i wypościć płyn i zalać nowy od góry.
Jeszcze trzeba sprawdzić czy chłodnica jest drożna.
A jak z temperaturą silnika, czy wzrasta ponad poziom ??

Pozdrawiam
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Lut 2009, 05:55

dzięki serdeczne. spróbuję z tym wężem. chłodnica jest drożna a temperatura jest ok 85- 90 stopni. pozdrawiam dzięki.
kubamonterey
Nowicjusz

02 Lut 2009, 20:20

Widzę że zmierzyłeś bardzo dokładnie, a w jakim położeniu w trybie normalnym jest wskazówka na wskaźniku. A no i jak z ogrzewaniem wnętrza. A kolego a jak tam wiskoza na wentylatorze dobrze trzyma?
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A1 zwycięzcą w klasie małych samochodów
    Czytelnicy czasopisma "auto motor und sport" (ams) wybrali najlepsze samochody 2013 roku. Audi A1 zwyciężyło w kategorii "mały samochód" i tym samym powtórzyło sukces sprzed roku. Wyróżnienia zostały ...
    Audi A3 numerem jeden w klasie samochodów kompaktowych
    W tegorocznej edycji plebiscytu AUTO BILD-Design-Award, czytelnicy tego popularnego magazynu motoryzacyjnego uznali nowe Audi A3 za najatrakcyjniejsze auto w klasie małych i kompaktowych samochodów. W plebiscycie o ...

03 Lut 2009, 06:28

temperatura jest w połowie skali, ogrzewanie ok ciepełko, wiskoza ok.
kubamonterey
Nowicjusz

03 Lut 2009, 20:28

No to wszystko OK. Wydaje się że tylko odpowietrzyć i będzie super.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 22:02

Cześć mam pytanie czy w montku 96 jest katalizator a jeśli tak to gdyby się rozsypał to czy samochód zesłabnie??
marek0173
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie

10 Sie 2009, 21:51

Dobre pytanie - nie wiem ale jakby był to byłaby to okrągła tuba przed pierwszym tłumikiem. Zapchany układ katalityczny w znacznym stopniu ograniczy wydmuch spalin no i oczywiście będzie tłumił silnik.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika