Moto Concierge - zakup samochodu

10 Mar 2015, 19:21

Cześć!
Otrzymałem niedawno ofertę pomocy przy zakupie samochodu przez firmę Moto Concierge lecz nic o niej nie wiem. Podczas kontaktu z pracownikiem firmy wszystko wydaje się cacy, aż zavbardzo. W Forbesie nawet był pozytywny aartykuł o tej firmie. Jednak chciałbym się podpytać czy ktoś z Was korzystał z usług tej firmy? Jeśli tak to jakie wrażenia? I nie interesują mnie domysły osób, które nie korzystały z usług Moto Concierge i uważają że wiedzą wszystko.

Pozdro
RObertoo
Początkujący

Prawo jazdy: 02 05 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Honda Accord
Silnik: 2.0 147KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Mar 2015, 19:41

A nie lepiej skorzystać z usług motozakup? To jest ekspert z naszego forum, mogę go polecić z czystym sumieniem. Co do w/w nie znam.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Mar 2015, 19:42

moto-zakup.pl?
RObertoo
Początkujący

10 Mar 2015, 19:44

RObertoo napisał(a):moto-zakup.pl?

Tak dokładnie to ta strona.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

10 Mar 2015, 19:45

Kto to jest i dlaczego go polecacie?
RObertoo
Początkujący

10 Mar 2015, 19:47

RObertoo napisał(a):Kto to jest i dlaczego go polecacie?

To jest nasz forumowy ekspert i polecamy go dlatego, iż wystarczy popatrzeć na jego posty a do tego jedna osoba z forum korzystała z jego usług i była bardzo zadowolona. :ok:
PS w okienko "szukaj na forum" wpisz motozakup i prawie wszystko o nim tam wyczytasz.
Ostatnio edytowany przez Krzychu, 10 Mar 2015, 19:48, edytowano w sumie 1 raz
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Pojazdy wojskowe MAN i STAR
    MAN Nutzfahrzeuge często przewija się w kontekście rozmów o pojazdach wojskowych. Powodem jest to, że od dawna samochody ciężarowe tej marki znajdują się w ofercie dla naszej armii, a niektóre modele są w eksploatacji. ...

10 Mar 2015, 19:47

Wyszukaj użytkownika motozakup na forum u nas i sam napisz. Tak będzie najlepiej. Zadasz mu pytania, pogadasz, być może będzie zniżka drobna jeśli będzie wiedział że z forum z polecenia jesteś. Nie chcę Cię namawiać. Po prostu daje alternatywę która jest dobra. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Mar 2015, 09:31

Przejrzałem ofertę kolegi z forum ale jednak się nie zdecyduję z uwagi na koszta...Zlecając usługę sprawdzenia samochodu w ramach któregoś z pakietów to tak naprawdę walę w ciemno jak to się mówi i może się okazać, że np. 3 samochody po kolei się nie nadają i mam w plecy w tym momencie w zależności od pakietu od 600zł-1kzł. Ja nie mówię, że to zła usługa bo z pewnością znajduje rzeszę zwolenników, lecz ja wolałbym zapłacić dopiero po znalezieniu dobrego, sprawdzonego auta.
RObertoo
Początkujący

12 Mar 2015, 10:00

sprawdz tutaj jeszcze autotesto.pl
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

10 Cze 2015, 16:26

No więc wrócę do tematu, który założyłem jakiś czas temu ws. współpracy z firmą Moto Concierge. Mimo Waszych poleceń innych firm nie zdecydowałem się na ich wypróbowanie z prostego w zasadzie względu: nie stać mnie było na kupowanie wielu pakietów bo w praktyce pewnie tak by było, że któreś tam auto z rzędu dopiero nadawałoby się do kupna po ekspertyzie. Dlatego więc zaryzykowałem współpracę z Moto Concierge z uwagi na to, że wynagrodzenie pobierają dopiero za sukces i, że są w stanie już na etapie telefonicznej przesiać nieuczciwe oferty. Z początku wydawało mi się to zbyt piękne ale okazało się być prawdą! Tak więc w ten sposób udało się kupić Opla Astrę III hatchback 2.0T w super stanie ze sprawdzonym przebiegiem 125KKM za śmiesznie niskie pieniądze 15KPLN (macherzy w ASO jak sprawdzali auto byli w szoku, że 11letnie auto może być tak świetnie utrzymane). Generalnie postanowiłem tego posta napisać aby uświadomić wszystkich tych, którzy szukają podobnej oferty, że nie ma co się bać. Ja im zaufałem i nie zawiodłem się :)
RObertoo
Początkujący