REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zbycho napisał(a):Dishman, bad news, zaczął się sezon i właśnie wyjechałem na ulicę ... a że jesteśmy tak mniej więcej sąsiadami to znowu zacznę Cię wkurzać.
Jeżdżę dwoma sprzętami, Kawą 1200 i ruskim parchem, na zmianę oczywiście i mam prośbę, szanuj sąsiada swego jak siebie samego. Nawet jak jest motocyklem.
Najlepiej kup sobie 2oo i stań po Jasnej Stronie Mocy. Bo ... jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu. Są tacy co mówią że latanie jest lepsze ale jak w awionetce koleżanka obrzygała mi plecy stwierdzam że NIE. Na pewno NIE. Zresztą ona mówił że pawia puściła z nudów.
Zbycho w innym temacie napisał(a):Należy jeździć czytelnie, przyczyną większości wypadków jest zła interpretacja intencji innych uczestników ruchu. Czytelnie to, włączanie odpowiednio wcześnie kierunkowskazów, ustawienie się na właściwym pasie ruchu, nie wykonywanie nagłych, zaskakujących manewrów ..
Zbycho napisał(a):A jakie to niby błędy wytknęłem Tobie ?
Może teraz na to czas, niechęć/nienawiść do motocyklistów, TIRów, rowerzystów ... nie pamiętam ale zapewne pieszych też nie lubisz !!?
Świat należy do Nas ... cooo ... A reszta niech nie przeszkadza
Zapewniam Cię że staram się jeździć czytelnie aczkolwiek nie zawsze zgodnie z przepisami. Na pewno jednak nie robię NIC NIKOMU na złość, nie udawadniam.
Tyle że są ludzie którym TO nie wystarcza, im wystarczy fakt że ktoś jest wyższy, ładniejszy, szybszy, bogatszy, inny ( można sobie dodać dowolne cechy ) by znienawidzić tego kogoś, bezinteresownie.
A na krzyżówkach zawsze będę starał się być na pierwszej pozycji startowej ... tak mam.
Mówię/piszę oczywiście o motocyklu i to tym na dwóch kołach. Zapewniam że NIKOMU NIC z tego powodu nie ubywa. Ani sekundy NIKT dłużej nie stoi pod światłami. Ani, ani ...
Należy jeździć czytelnie, przyczyną większości wypadków jest zła interpretacja intencji innych uczestników ruchu. Czytelnie to, włączanie odpowiednio wcześnie kierunkowskazów, ustawienie się na właściwym pasie ruchu, nie wykonywanie nagłych, zaskakujących manewrów ..
A z niechęcią co poniektórych kierowców jakoś muszę sobie radzić ...
PS
Dishman, te uwagi to nic osobistego to raczej ogóle przemyślenia dotyczące pożycia hmmm ... międzyludzkiego.
MajkPZM napisał(a):Dishman tak się zastanawiam czy bys mi powiedział, że jestem debilem bo jezdze na motocyklu pod swiatłami.
Dishman napisał(a):Owszem motocykli nie cierpię i życzę połamania nóg.
Dishman napisał(a):Czytaj uważnie i całościowo moje wypowiedzi, a nie wybierasz sobie kawałek o podjeżdżaniu do świateł i wszystko do tego sprowadzasz. Poza tym proponuje nie sugerować, że wyzywam kogoś od debili lub byłbym w stanie.
Fakt, faktem, że trzeba być ślepym lub nie chcieć widzieć tego co wyprawiają motocykliści. Ale to już sumienie każdego z Was. Ja widzę i nie boję się pisać.