REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Są sytuacje kiedy się słabo słyszy syrene pojazdu uprzywilejowanego, zwłaszcza przy prędkosci 90km/h i ciekawe czy tez byś mówił, że nie widziałes tego pojazdu bo jechał za szybko.
Zresztą nie patrzenie w lusterko to jest objaw głupoty bo co będzie jesli tam będzie jechał inny pojazd niż motocykl? np 20tonowy tir?
Dishman napisał(a):Chyba sobie taką naklejkę na samochód nakleję: "Skoro Ty przekraczasz prędkość, to ja nie patrzę w lusterka. Każdy ma prawo do błędu"
O tym, że policja uznaje winę tego co wymuszał wiem, ale osobiście się z tym nie zgadzam. Uważam, że winę powinni ponosić obaj.
Nie wiem czy w trasie nie jadą max 130-140 km/h jeżeli mają warunki.
Dochodzi też do wypadków karetek,
Dishman napisał(a):No sorry, ale to nie o to chodzi. Nie trzeba nieszczęścia pod postacią śmierci kierowcy lub np. dziecka jadącego w aucie. Trzeba trochę myśleć wcześniej, bo później jak mi zabijesz dziecko, albo poranisz to przysięgam, że choćbyś ledwo dychał, to Ci jeszcze dołożę kilka kopów i gazem poczęstuję. I wtedy możesz sobie zalany krwią krzyczeć na drodze, że "lubisz zapier****ć".
Poza tym już sam fakt skasowanego auta i traumatycznego przeżycia, że na moim siedzeniu leży Twój mózg zasługuje na potępienie. Co z tego, że Ty ucierpiałeś bardziej? Mnie to wali, Twoje ryzyko, więc Twoje szkody tutaj nie są wliczane. Chodzi o tych na których wjechałeś.
Chyba sobie taką naklejkę na samochód nakleję: "Skoro Ty przekraczasz prędkość, to ja nie patrzę w lusterka. Każdy ma prawo do błędu"
Zbycho napisał(a):Rozumiem że jak ty ( z małej litery ) spowodujesz wypadek ... nawet nie spowodujesz ... weźmiesz udział w wypadku to ja wywlekę ciebie z resztek pojazdu, skopię i opluję. Bo co mnie będzie obchodziło że ty nie patrzysz w lusterko ... bo masz takie zasady. Mnie twoje zasady walą, mam swoje a jedną z nich jest oko za oko, ząb za ząb.
W Polsce 90% wypadków ( w przybliżeniu ) powodują kierowcy dwuśladów i nie widzę cobyś był równie krwiożerczy w stosunku do pijanych, naćpanych czy zwyczajnie głupich sprawców wypadków.
Pamiętam twoje posty w których narzekałeś na TIRy, pieszych, rowerzystów ... frustracja i nienawiść do innych aż wylewa się z ciebie.
Pocieszę ciebie i innych że TO można leczyć, u psychiatry.
MajkPZM napisał(a):Dishman, zgrywasz takiego tutaj cwaniaka, że nie będziesz zezwalał na łamanie przepisów, a założe się ze gdy widzisz w lewym lusterku w oddali szybko poruszający się motocykl to nie miałbyś jaj zeby byc dalej tym od wymierzania sprawiedliwosci i zajechac mu droge.
Często ogladam program na TVN turbo "Uwaga Pirat" i szczerze bardzo często spotykam się tam z kierowcami, którzy na zabudowanym na 50 lecą sobie 140, 150 samochodem a czasem nawet busem nie wspominając o tych co jezdzą przeszło 200km/h po ekspresówkach. Motocykliste w tym programie wiedziałem raptem 2 razy, jeden raz jak na ekspresówce jechał 170 a drugi kiedy w warszawie w centrum 120.
Osobiscie uwazam, że duzo większe zagrozenie sprawia taka osobówka, która jedzie 170km/h niz motocykl, który jedzie 200km/h. Osobówka, zeby rozpedzic się do tych 170km/h potrzebuje kilometr ( czyli teoretycznie przez kilometr jedzie coraz szybciej) a motocykl potrzebuje 300metrów. Po drugie motocykl jest duzo mniejszy i nawet w wypadku gdy ktos mu wleci na jego pas zawsze moze go ominąc nawet z lewej czy prawej strony, to samo jest z pieszym zawsze wystarczy ze odjedzie 3-4 cm w bok i juz uniknie wypadku a osobówka ma około 10razy mniejszą szanse na ominiecie tego pieszego.
MajkPZM napisał(a):Po drugie motocykl jest duzo mniejszy i nawet w wypadku gdy ktos mu wleci na jego pas zawsze moze go ominąc nawet z lewej czy prawej strony, to samo jest z pieszym zawsze wystarczy ze odjedzie 3-4 cm w bok i juz uniknie wypadku a osobówka ma około 10razy mniejszą szanse na ominiecie tego pieszego.
MajkPZM napisał(a):Dishman, zgrywasz takiego tutaj cwaniaka, że nie będziesz zezwalał na łamanie przepisów, a założe się ze gdy widzisz w lewym lusterku w oddali szybko poruszający się motocykl to nie miałbyś jaj zeby byc dalej tym od wymierzania sprawiedliwosci i zajechac mu droge.
MajkPZM napisał(a):Często ogladam program na TVN turbo "Uwaga Pirat" i szczerze bardzo często spotykam się tam z kierowcami, którzy na zabudowanym na 50 lecą sobie 140, 150 samochodem a czasem nawet busem nie wspominając o tych co jezdzą przeszło 200km/h po ekspresówkach. Motocykliste w tym programie wiedziałem raptem 2 razy, jeden raz jak na ekspresówce jechał 170 a drugi kiedy w warszawie w centrum 120.
MajkPZM napisał(a):Osobiscie uwazam, że duzo większe zagrozenie sprawia taka osobówka, która jedzie 170km/h niz motocykl, który jedzie 200km/h. Osobówka, zeby rozpedzic się do tych 170km/h potrzebuje kilometr ( czyli teoretycznie przez kilometr jedzie coraz szybciej) a motocykl potrzebuje 300metrów. Po drugie motocykl jest duzo mniejszy i nawet w wypadku gdy ktos mu wleci na jego pas zawsze moze go ominąc nawet z lewej czy prawej strony, to samo jest z pieszym zawsze wystarczy ze odjedzie 3-4 cm w bok i juz uniknie wypadku a osobówka ma około 10razy mniejszą szanse na ominiecie tego pieszego.