REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MajkPZM napisał(a):Chłopaki, a czy jadąc niemieckim Autobahnem gdzie nie ma ograniczenia prędkosci też powiecie, że motocyklista jechał za szybko i go nie widzieliscie?
MajkPZM napisał(a):Jechałem 80km/h a on na motocyklu około 200km/h, w lusterku widziałem go już jak był jakies 600-700m w tyle, przy około 100m to slepy by go nawet dostrzegł...
MajkPZM napisał(a):Więc bardzo was prosze nie wmawiajcie, że jesli motocykl jedzie znacznie szybciej ( w tym wypadku było to ponad 120km/h róznicy ) to go nie widac bo widac go bardzo dobrze, jesli tylko ma włączone swiatła.i itp.
MajkPZM napisał(a):A stawianie na jedno koło motocyklu między samochodami faktycznie nie jest zbyt przemyslane i jest objawem lekkomyslnosci. Ja czasem postawie motocykl na koło a raczej lekko podniose przod może z 4-5metrów, bo nie widze przyjemnosci w jezdzie na jednym kole. Robie to tylko gdy na ulicy jest pusto, chodnikiem nie idą piesi itp.
MajkPZM napisał(a):Chłopaki, a czy jadąc niemieckim Autobahnem gdzie nie ma ograniczenia prędkosci też powiecie, że motocyklista jechał za szybko i go nie widzieliscie?
Wczoraj ze znajomym zrobilismy test. Jako, że do A4 mamy 5km postanowislismy to sprawdzic jak to faktycznie jest.
Jechałem 80km/h a on na motocyklu około 200km/h, w lusterku widziałem go już jak był jakies 600-700m w tyle, przy około 100m to slepy by go nawet dostrzegł...
Więc bardzo was prosze nie wmawiajcie, że jesli motocykl jedzie znacznie szybciej ( w tym wypadku było to ponad 120km/h róznicy ) to go nie widac bo widac go bardzo dobrze, jesli tylko ma włączone swiatła.
Ja na motocyklu ( w dzien ) zawsze jezdze na długich swiatłach zeby byc lepiej widocznym, i raczej nikogo to nie razi w dzien.
A stawianie na jedno koło motocyklu między samochodami faktycznie nie jest zbyt przemyslane i jest objawem lekkomyslnosci. Ja czasem postawie motocykl na koło a raczej lekko podniose przod może z 4-5metrów, bo nie widze przyjemnosci w jezdzie na jednym kole. Robie to tylko gdy na ulicy jest pusto, chodnikiem nie idą piesi itp.
menajev napisał(a):wolfenstein napisał(a):lewym pasem
O czymś takim jak obowiązek jazdy jak najbliżej prawej krawędzi jezdni oczywiście nie słyszałeś?