Motorower

06 Maj 2008, 13:41

Witam
Mam 15 lat w najblizszym czasie chce zakupic skuter o pojemnosci mniejszej niż 50ccm.
Czy do kierowania pojazdem o takiej pojemnosci jest potrzebna mi karta motorowerowa (której nieposiadam) czy moge jezdzic na karte rowerowa (którą posoadam), kiedys pytałem się w sklepie ze skuterami i odpowiedziano mi że pojazdem o pojemnosci MNIEJSZEJ niz 50ccm można prowadzic posiadajac karte rowerowa
Prosze o odpowiedz z góry dzięki, Pozdrawiam :wink:
Cristiano
Nowicjusz

06 Maj 2008, 14:50

Do 18 lat wystarczy karta rowerowa,a po 18 latach tylko dowód osobisty.Nie ma już czegoś takiego jak karta motorowerowa.Jest tylko prawo jazdy kat. A na motor,ale to już powyżej 50ccm.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Maj 2008, 16:01

Nie ma już czegoś takiego jak karta motorowerowa? :shock:
A w czerwcu w mojej szkole jest egzamin na karte motorowerową...
Czy aby napewno moge jezdzic skuterem (przypomne o pojemniscie mniejszej niz 51ccm) posiadając tylko karte rowerową?
Prosze o (kolejną) odpowiedz
Cristiano
Nowicjusz

06 Maj 2008, 22:38

Możesz na kartę rowerową...co do motorowerowej prawda, nie ma już takowej. Poczytaj nasze forum, a dowiesz się czegoś więcej.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...