Motsubishi Carisma - dodatkowe oświetlenie wnętrza

04 Lis 2017, 17:27

W moim Mitsubishi Carisma rocznik 2003 jest ciemno. Zwłaszcza teraz zimą wieczorami. Mam plan przykleić kilka pasków LED 12 voltowych. Mam problem z ich podłączeniem. Chciałbym aby włączały się razem z otwartymi drzwiami. Chciałbym je podpiąć pod kierownicą bo tam są kable i bezpieczniki.

Czy jest możliwość podpięcia LEDów gdzieś pod kierownicą?
Amadek
Nowicjusz

02 Sty 2018, 23:08

Amadek napisał(a):Czy jest możliwość podpięcia LEDów gdzieś pod kierownicą?
Możesz podłączyć gdzie tyko chcesz kwestia pociągnięcia kabli najlepiej od oświetlenia wnętrza lub drzwi jeżeli takowe mają.

Myślę że pod deską znajdą się takie przewody które odpowiadają za takie podświetlenie. Jak nie masz schematu instalacji to trzeba trochę poszukać :) sprawdzając napięcia.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
    Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...
    Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...