Mrugajace światła i podświetlenie licznika itd

14 Lis 2016, 23:08

Witam dziś miałem problem następujący. Jadąc sobie. Autem zgasło mi podświetlenie licznika. Zegarek pokrętła temperatury itp kokpit. generalnie. Wszystko. I dojeżdżajaa do
Samochodu przede mną zauważyłem. Ze mrugaja mi światła postoje przód i tył.światła Zegary. Wszystko razem. Czy to może być alternator.? Co zrobić. Od czego zacząć. Dziękuję
Za wszelkie porady. Pozdrawiam. Po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Ale jeszcze kilka razy miałem potem taka sytuacje.
Damian755
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Chevrolet

15 Lis 2016, 17:22

Damian755 napisał(a):Autem zgasło mi podświetlenie licznika. Zegarek pokrętła temperatury itp kokpit. generalnie.
Na początek sprawdź stan akumulatora, napięcie spoczynkowe, następnie napicie ładowania akumulatora przez alternator.

Sprawdź też czy klepmy na akumulatorze są dobrze przykręcone. Może być tak że jedna jest luźna.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Lis 2016, 20:50

A jak odpala ci silnik? Rozrusznik rano kręci normalnie? Jak zachowują się kontrolki , a głównie ta od akumulatora i silnika?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Gru 2016, 21:08

Odpala bez problemu. Kręci dobrze.
Klemy wszystko ok. To jest nieraz tak wyłączam. Auto. Odpalam po godzinie. Mruga postojowe
Światła. Kokpit. Tylna światła i po czasie.
To
Miją . . .
Damian755
Nowicjusz

04 Gru 2016, 21:09

Kontrolki. No
Są. Wiadomo po czasie gasną odpalam auto. Włączam. Światła. I jest mruganie. Nieraz....
Damian755
Nowicjusz

09 Gru 2016, 16:41

Damian755 napisał(a):Włączam. Światła. I jest mruganie. Nieraz....
Może gdzieś jest luźna masa i nieraz nie styka dobrze stąd przygasanie/mruganie. Dobrze by było jak byś podczas tego mrugania sprawdził napięcie ładowania na zaciskach akumulatora i sprawdził co się z nim dzieje.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Podróż Volkswagenem, którego jeszcze nie ma
    Fabryka Volkswagena w Wolfsburgu, dział rozwoju technicznego, hala 70 – wjeżdża Golf. W hali nie ma okien, a mimo to samochód porusza się po oświetlonych słońcem ulicach. Tylko że tutaj nic nie jest prawdziwe, ...
    NISSAN NV200 LONDON TAXI
    Nissan przedstawił śmiałą, przyszłościową wizję londyńskiej taksówki - model NV200 London Taxi - skierowaną do 300 tysięcy codziennych użytkowników tego środka transportu. NV200 London Taxi emituje zdecydowaniem ...