Mrugające światła- spadki napiecia? Skoda Fabia

23 Sty 2013, 17:57

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Mam jednak dziwny problem. W mojej Skodzie Fabi pulsują światła i nie wiem czym jest to spowodowane. Mierzyłem napięcie podczas pracy silnika i skacze od 13,8V do 14,3V. Wymieniłem regulator napięcia, jednak po przejechaniu kilku kilometrów światła znowu zaczęły mrugać. Czy ktoś wie co jest tego przyczyną??? Bardzo proszę o porady. :)
DaroKokos
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 05 2012
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4 MPI 68KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Sty 2013, 17:53

Mruganie świateł, głośna praca pompy wspomagania, nierówna praca wspomagania, zaświecająće się przy tym kontroliki, to dośc częsta przyczyna w Fabiach. Zazwyczaj okazuje się, że winna jest pompa wspomagania albo czujnik skrętu kół. Częściej wariuje czujnik skrętu, który podaje fałszywie impuls do pompy i pompa pracuje niepotrzebnie. A że pobiera dość duży prąd, to światła zaczynają wtedy mrugać. Zazwyczaj wiąże się to też z niedoładowanym akumulatorem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami
    Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...
    Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
    Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...