Mustang ,Corvetta czy coś innego??? Za co się zabrać?

30 Kwi 2007, 22:29

Witam. Czy znacie jakieś samochody podobne bryłą do Mustanga GT 500, do Corvetty z lat 80. Zamierzam zakupić samochód do renowacji, ale nie wiem jaki. A może poznajecie samochodzik na tym zdjęciu (kawałek tego czerwonego na prawo od corvetty)
http://www.mojeauto.net/2003/04/03/samo ... -corvette/

Corvette do renowacji na allegro można kupić za ok 10tys, o mustangu mogę tylko pomażyć. Więc jakie marki byście proponowali. Zależy mi na tym wyglądzie no i na tym aby po zrobieniu i włożeniu setek godzin i masy serca nie był to zwykły samochód, ale coś bardziej wyszukanego i nietuzinkowego, jak np corvetta, czy mustang - sami przyznacie, że są to samochody klasyki. Jestem w stanie sprowadzić samochód z USA tylko nie wiem co, no i oczywiście za przyzwoita kasę, bo kolekcjonerem nie jestem, tak poprostu, chce spełnic moje mażenie i wyjechać ożywionym przeze mnie samochodem.

Może znacie jakieś strony z fotosami tego typu samochodów (czyli nie żadne cadilaki itp tylko coś jak na foto:)

pozdrawiam i z góry dziękuję z całego serca za pomoc
KONIUU
Nowicjusz

01 Maj 2007, 08:37

tu jest stronka firmy mopar...nie wiem Czy Cie zaciekwai ponieważ oni zajmują się tuningiem muscle car

to czerwone na foto to corvetta

co myślę o takich samochodach? marzenie nie jednego,poezja dla uszu ,raj dla oka i duma właściciela.Realizuj swoje palny...Corvete znają ludzie mustanga też ale co innego jak byś wyjechał na drogę Dodge charger lub hemi cuda... no i ten silnik 5.7 HEMI

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a oto

HEMI CUDA

i warto pamiętań o challengerze...

GT500 to już sztuka dla sztuki...niemwiem czy jeszce znajdziesz GT500 o tyle z GT390 to już w ogóle

ja osobiśćie jak bym miał kase to bym szukał challengera

tu możesz sie troche dowiedziedź....
http://www.musclecar.topworld.org/
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

01 Maj 2007, 10:33

To jest to!!!

Wielki dzięki Misiek! To jest właśnie body samochodu jakie mnie interesuje, o takim samochodzie marzyłem od zawsze:) A powiedz mi ta czerwona corvetta to też C3, czy to już jest inna. Teraz muzę poprzeglądać ebay i strony komisów w USA bo dałeś mi niezłego klina bo każdy ma to coś i już nie wiem co najlepsze:) Dlatego zachęcam do rozmowy w tym temacie, bo uważam że takie samochody są piękne i warto ich tu trochę pokazać i wymienić się swoimi typami
Pozdrawiam
KONIUU
Nowicjusz

01 Maj 2007, 19:54

zgadza się to jest pięękno...siła ameryki...te samochody można było nazwac pięknymi teraz juz nie ma ładnych samochodów...panda,c5...co to ma być...lata 70 to było to :!:

który Ci się najbardziej spodobał?

ta czerwona na 70% to jest C3 jak sie nie myle to coupe a obok cabrio.

aha i jeszce coś :D

pontiac GTO tez ma voś w sobie :wink:

zas jego brat trans AM nie odstaje :D

skoro lubisz amerykańskei konie to mam dla Ciebie filmik który Cię zmotywuje do poszukiwac takowego myuscle car
pobierz i oglądaj co potrafi statek z 69 roku.... 8) :

http://www.speedyshare.com/941509746.html

patrz i porządaj :D :D :D
misiekemeryt160
Początkujący

01 Maj 2007, 21:43

Dzisiaj posiedziałem troche na amerykańskim ebayu, to wiele samochodów z tych co mi podałeś można kupić (ceny wiadomo:) - ale są też do renowacji i za 3 tys. dolarów). Tylko jeszcze te opłaty:( No ale warto.

[link do eBay wygasł]

niesamowita strona, przegląd chyba wszystkich muscle car i do tego ceny:)

jakbym miał aż tyle kasy to bym kupił to:
[link do eBay wygasł]

no ale ten też by wystarczył:
[link do eBay wygasł]

a co myślisz o tym:
[link do eBay wygasł]

wygląd bazowy jak dla mnie super, a efekt końcowy może być powalający!
A tak szczerze to już sam nie wiem, najchętniej to bym odrazu przewiózł z cztery kontenery:) śmieję się, ale jeszcze bardziej się wkręciłem i jako że mam jeszcze około rok czasu (jeszcze troche kasy brakuje) coś w końcu wybiore:)
A jestem ciekawy Twoich (Waszych) wyborów na tym ebayu

Pozdrawiam i dziękas za odzew
(nie umiem wkleić zdjęć)
KONIUU
Nowicjusz

01 Maj 2007, 21:58

nie no baza estra,jezeli myślisz sam przy nim pracować.

ten GT500 pierwszy to powala swym wyglądem...
drugi mniej ale też jest boss.

poszukaj może camaro:

zdjęćia wklejasz tak:

1.wchodzisz na stronke

2 ładujesz fote
3 kopiujesz link:

HOT LINK FOR FORUMS

4 wklejasz ten link w post

obejrzyj ten filmik
http://www.speedyshare.com/941509746.html
misiekemeryt160
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 używanych funcarów za nieduże pieniądze
    Samochody sportowe kojarzą się zwykle z drogimi konstrukcjami z Włoch, Niemiec i Japonii. Ale wcale nie trzeba mieć pękającego w szwach portfela, żeby móc cieszyć się przyjemnymi emocjami za kierownicą. Oto 10 używanych ...
    Chevrolet Corvette C1
    Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...