Mustang z USA

04 Sie 2008, 20:54

Chce sprowadzic Mustanga '64-'69 z USA.
Czy KTOKOLWIEK moze podac mi konkretne nazwy firm (amerykanskich lub polskich) lub strony internetowe firm zajmujacych sie wysylka samochodow do Gdyni lub Bremerhaven.
Na kazdym forum czytam, ze wysylka auta to koszt $850-$1000.
Ja szukajac po internecie znajduje ceny $3000-$4000.
Jak to jest w koncu z ta wysylka?
canaries
Nowicjusz

21 Sie 2008, 15:03

widzę, że mamy podobny problem ;)
mam nadzieję, że ktoś pomoże.
robaczek
Nowicjusz

30 Sie 2008, 01:05

google.pl

Ciężko o prostsze zapytanie -.-'
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

31 Sie 2008, 22:59

Może jak już znajdziecie rozwiązanie warto tu napisać, żeby google miało z czego indeksować?
<a>Newsy motoryzacyjne</a>
Trubiszcze
Nowicjusz

07 Mar 2009, 14:19

Ten gościu sprowadza auta z USA także mustangi i części do niego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
DILMon
Nowicjusz

09 Mar 2009, 22:19

koszt transportu samochodu do bremen kosztowal mnie okolo 1k $
solo
Nowicjusz

Miejscowość: Rudnik n/s

12 Mar 2009, 11:35

ale nie piszecie skąd chcecie przywieźć auto, NY, Chicago, czy może Floryda?
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

21 Lip 2009, 02:24

Nie ma za dużo w Polsce firm sprowadzających samochodów ze stanów, są to raczej prywatne osoby, warto skontaktować się z takim przedsiębiorcą poprzez allegro czy otomoto . . . : D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

27 Lis 2009, 03:57

Z tego co ja wiem, to można sprawdzić na carpaka.com Oni sprzedają auta z USA - nowe i używane. Myślę, że i Mustang się znajdzie w katalogu, bo trochę tego mają. Jeśli chodzi o koszty, to wszystko jest opisane na stronie. A gdyby coś nie było jasne, to można się skontaktować z obsługą.
winnetou
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

08 Lut 2010, 15:21

Poza renowacja pojazdow klasycznych zajmuje sie rowniez importem takowych glownie z USA.
W chwili, gdy sie zdecydujemy na zakup klasyka musimy pamietac, ze wszedzie sa oszusci i trzeba bardzo uwazac kupujac taki samochod badz motocykl na odleglosc. Zdjecia bardzo czesto nie pokazuja stanu faktycznego. Dlatego warto sie zglosic do specjalisty, ktorzy swoim doswiadczeniem i wiedza zagwarantuje duzo wieksze bezpieczenstwo tranzakcji. Znam wiele przypadkow prywatnego importu, gdzie pojazd wydawal sie na zdjeciach super a po przywiezieniu go do kraju okazywalo sie, ze jest to kupa zlomu. Dlatego raz jeszcze polecam w takich przypadkach kontakt ze specjalista.
Jesli chodzi o koszta transportu to sa one rozne w zaleznosci od firmy. Wplyw na cene ma tez miejsce w USA, z ktorego bedzie wyslane auto. Kolejnym czynnikiem jest ilosc aut w kontenerze, bo wiadomo, ze im wiecej tym taniej ale za to zwieksza sie ryzyko uszkodzenia.
Ja od lat wspolpracuje z paroma firmami transportowymi i ceny transportu na chwile obecna wygladaja mniej wiecej tak:
NJ - $900-1300
FL - $1400-1800
IL - $1400-1800
TX - $1400-1800
CA - $1600-2000

Nalezy rowniez pamietac, ze trzeba pojazd jeszcze dostarczyc do portu. Ceny lawet w usa to ok 1,2-1,4$/mile
WojtekSS
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

03 Lis 2010, 10:52

firma która sprowadzi Ci auto, również prowadzimy renowacje.
Ostatnio edytowany przez DOCTORCLASSIC, 04 Lis 2010, 02:07, edytowano w sumie 1 raz
DOCTORCLASSIC
Nowicjusz

Miejscowość: Gorzów Wlkp

20 Maj 2011, 13:31

Tu masz jakiś namiar:
AUTA Z USA
subarak
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

20 Maj 2011, 15:54

Chcialbym zwrocic jeszcze wasza uwage na fakt, iz bardzo ciezko jest teraz w naszym kraju z odprawa wielkoszci samochodow jako zabytow. Niestety celnicy w tym kraju sa idiotami i mocno nadinterpretuja przepisy unijne. Dlatego zalecam ostroznosc przy samodzielnym sprowadzaniu klasyka z usa, bo roznica 8% do prawie 60% dodatkowych oplat za clenie itp jest duuuzzza. Wyjdzie z tej wypowiedzi straszna reklama jak powiem, ze sa firmy, ktore wiedza jak sobie z tym problemem poradzic. Ale czasem warto zaplacic prowizje takiej firmie niz placic dodatkowe 60% od faktury za kupno i transport.

Ps. Pod koniec maja wybieram sie do USA, zeby przypilnowac zaladunku m in paru ciekawych, klasycznych mustangow. Gdyby ktos z was planowal zakup jakiegos pojazdu w usa, to moge pojechac, sprawdzic, kupic i wyslac ten pojazd do kraju. Moj tel 784 673 977 lub mail [email widoczny po zalogowaniu]
WojtekSS
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

28 Cze 2011, 17:59

Fajny pomysł, też kiedyś o tym myślałem. Ale sprowadzić to pół biedy, potem idzie straszna kasa na remonty, części i inne takie rzeczy, a nie daj boże jak się dzwon przytrafi to już w ogóle masakra. Ale nie zniechęcam : ) marzenia są od tego żeby je spełniać...
Autko! Autko! Autko!
mariano99
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

01 Lip 2011, 10:31

Otóz to :) Marzenia trzeba realizować. A że wiąże się z tym pewne ryzyko... no cóż, no risk, no fun jak mawiają młodzi ;)
Lokalizuj
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA