Muzyka w samochodzie

15 Paź 2018, 00:23

Witam, mam 18 lat i niedługo prawdopodobnie uda mi się odebrać prawo jazdy, razem z nim dostanę również auto, które jest na tyle stare ze nie ma w nim wmontowanego radia ani nic co mogłoby odtwarzać muzykę. Stad moje pytanie, co można kupić żeby te muzykę jednak odtwarzać (najlepiej z telefonu), słyszałem o jakichś przejściowkach które podpina się do gniazda od zapalniczki i to pozwala połączyć się jakoś z radiem tym zdejmowanym, ale nie wiem do końca o co tam chodzi. Z góry dziękuje za odpowiedz :D
Leskyy
Nowicjusz

15 Paź 2018, 09:55

Zeby z czymś sie połączyć trzeba mieć radio w aucie. Inaczej nic nie zrobisz. Najprościej dla Ciebie bedzie kupić taki przenośny głośnik dobrej firmy ja JBL czy bosse. Bedzie grało lepiej jak radio z wypierdzianymi głośnikami.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Paź 2018, 13:15

Chodzi zapewne o transmiter ale żeby za jego pomocą odtwarzać muzykę z telefonu przez głośniki w samochodzie potrzebne jest radio które będzie odbierało sygnał i przekazywało na głośniki.

w twoim przypadku chyba kupienie takiego głośnika jak wspomniał @Kao będzie najlepszym wyjściem, zyskasz dodatkowo to że głośnik będziesz mógł zabierać ze sobą :) i nie koniecznie wykorzystywać go w samochodzie.

Jeżeli chcesz zamontować radio w samochodzie i tak odtwarzać muzykę to daj znać jaki masz budżet, pomożemy coś wybrać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Paź 2018, 13:36

Mam trochę odłożonych pieniędzy generanie na zajęcie się kwestia auta, wiec pieniędze nie grają jakoś bardzo ogromnej roli, wiadomo nie potrzebuje czegos z najwyżej polki, tylko czegos powiedzmy średniego. Z tym głośnikiem to rzeczywiście fajna opcja, ale z drugiej strony radio to tez fajna opcja, bo można zawsze po prostu posłuchać wiadomości i tak dalej. Wiadomo radia można słuchać tez z telefonu ale jednak radio to fajna rzecz. Także jakbyśmy znalazli coś takiego ze średniej polki to byłoby super :D
Leskyy
Nowicjusz

15 Paź 2018, 14:09

napisz jakie to auto i jaki masz budżet.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

15 Paź 2018, 14:21

Toyota Corolla 1999 w sedanie, budzet ciężko i określić bo odłożone na zajmowanie się autem mam około 2000, No ale to pójdzie na benzynę jakieś podstawowe rzeczy, ewentualne naprawy i tak dalej
Leskyy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...

15 Paź 2018, 14:59

Tu masz 3 propozycje z blutaczem, za ok 200 zł kupisz na usb bez BT.
https://allegro.pl/pioneer-mvh-s300bt-r ... 88231.html
https://allegro.pl/radio-samochodowe-so ... 54441.html
https://allegro.pl/radio-samochodowe-jv ... 74670.html
pytanie jeszcze w jakim stanie są głośniki, warto też by było je zmienić bo japończyki nigdy nie miały rozbudowanego audio tylko ''aby było'' a jeszcze po tylu latach to już pewnie w dobrym stanie nie są
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

15 Paź 2018, 16:11

Samego auta jeszcze faktycznie nie mam, wiec trudno określić w jakim stanie są głośniki :( , ale co robić jeżeli będą one w stanie faktycznie złym? Na co zwracać uwagę podczas ewentualnego zakupu nowych? No bo rozumiem ze w każdym samochodzie nie ma identycznych.
Leskyy
Nowicjusz

15 Paź 2018, 16:27

napewno trzeba kupować głosniki polecanych firm a nie tanisz które oferują 80wat a faktycznie mają 20. Jak bedziesz szukał głośników to napisz kontynuacje w tym temacie to coś się poszuka
Kao
Moderator
Awatar użytkownika