Mycie samemu

29 Gru 2009, 11:28

Witam jestem tutaj nowy i chciałem zapytac czy istnieją jakieś środki oczywisscie chodzi mi o dobre środki kture pomogą mi wyprać szybko i skutecznie moje materiałowe siedzenia niestety są jasne i szybko sie brudzą nie mam pieniędzy na drogie myjnie no i ovczywiscie czy są jakies dobre środki takze do mycia plastikowej tapicerki
Ostatnio edytowany przez miedziakb 02 Sty 2010, 01:52, edytowano w sumie 2 razy
miedziakb
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

22 Sty 2010, 10:20

Oczywiście, że są środki zarówno do czyszczenia tapicerki, jak i do czyszczenia plastików wewnątrz auta. Do czyszczenia tapicerki mogę Ci polecić dwa środki. Jeden Meguiar's Quik Out i drugi SONAX. Pierwszy jest zdecydowanie lepszy (usuwa mocne zabrudzenia, nawet plamy od smaru, oleju silnikowego itp), ale droższy. Drugiego też używałem i również daje radę i jest zdecydowanie tańszy. Do mycia plastikowej tapicerki też jest dużo środków, wystarczy zwykły spray
Ostatnio edytowany przez lalalila, 23 Sty 2010, 00:18, edytowano w sumie 1 raz
lalalila
Nowicjusz

Miejscowość: tu i ówdzie

15 Lut 2010, 15:58

Mycie auta, czyszczenie wnętrza.
Jeśli chodzi o mycie samochodu najwłaściwszym wyborem będzie odpowiednia myjnia ręczna. Raz do roku wypada odświeżyć, wyprać tapicerkę samochodową.
Nie jestem pewien czy dysponujesz sprzętem do prania tapicerki samochodowej? W zależności od okoliczności warto wziąć pod uwagę użycie płynu do ręcznego prania delikatnych tkanin. Niewielkie zabrudzenia można usunąć z pomocą miękkiej szczoteczki, przepłukać gąbką.
I żebyś nie miał złudzeń: dobre środki nie są dostępne w sprzedaży detalicznej. Można dostać je jedynie na fakturę często też trzeba przejść odpowiednie szkolenie ponieważ kupuje się koncentraty które rozrabia się samemu do roztworu roboczego.
Wniosek? Sam możesz zaprać bieżące zabrudzenia, pranie tapicerki zostaw fachowcom (tym prawdziwym :) A jasna tapicerka? Zazwyczaj jest w autach ludzi których stać na profesjonalne pranie :)
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez lakszmi, 18 Lut 2010, 01:24, edytowano w sumie 1 raz
lakszmi
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

12 Maj 2010, 14:00

Znam ten ból bo sam mam jasną tapicerkę :mrgreen: . Oczywiście że są takie środki i jeżeli wybierzesz dobrą firmę to efekty będą błyskawiczne. Ja używam CarPlan Interior Valet. Generalnie jeśli dbacie o swoje auta to znajdziecie tam wszystko.
Koncentraty są normalnie dostępne w sprzedaży detalicznej :) Ale po prostu są drogie ponieważ kupuje się bańke (zalezy od firmy najmniejsze 10kg) . Preparaty konfekcyjne (w małych opakowaniach) są często jednak dużo lepsze !! I częstą są to również koncentraty :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez Autoamigo, 13 Maj 2010, 21:44, edytowano w sumie 1 raz
Autoamigo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Ząbki

12 Maj 2010, 22:46

Nie wiem jak do mycia foteli ale do plastiku najlepsza jest ARWA pozdrawiam
DOHC
dohc
Nowicjusz

Miejscowość: BIELSKO
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jak wyczyścić odbłyśniki i przednie lampy od środka?
    Przygotowałem dla Was instrukcję według której można samemu wyczyścić przednie lampy i halogeny wewnątrz razem z odbłyśnikami. Nie jest to trudne zadanie trzeba jednak uważać żeby nie uszkodzić lampy podczas rozbierania, ...