Myjka ciśnieniowa - co wybrać?

02 Wrz 2009, 20:33

Witam mam problem otóż zastanawiam się nad kupnem myjki ciśnieniowej nie mogę się zdecydować co wybrać karcher czy black&decker a może Bosch? Może ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby się podzielić
lukaszm
Nowicjusz

Miejscowość: Z krainy...

04 Wrz 2009, 16:07

Zdecydowanie polecam Kärcher'a mam już taką maszynkę od jakiś 5 lat i śmiga aż miło prostota obsługi i prawie wogóle nic nie trzeba się martwić tylko pilnować stan oleju i myć myć autko musi być czyste :mrgreen: Wymienialem tylko wąż ale to z mojej winy :cry:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

05 Wrz 2009, 16:18

zastanawiam się nad wyborem którejś z tych:

BLACK&DECKER Myjka ciśnieniowa PW1400X-TRA
Karcher K 2.38 M T 50
Karcher K 2.98 Plus
Karcher K 2.54 EPC
lukaszm
Nowicjusz

Miejscowość: Z krainy...

16 Wrz 2009, 16:32

Tak jak już wspomniałem polecam Kärcher'a ,ale co do modelu to musisz już sam dobrać urządzenie do własnych potrzeb! Co zamierzasz myć i jak często będziesz ją używać myślę ,że to jest najważniejsze przy wyborze modelu.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

17 Paź 2009, 16:59

Polecam Karcher K55 JUBILE

Świetny, wystarczająco mocny, aluminiowa pompa.
Wydany na któreś lecie karchera, więc wydaje Mi się, że się przyłożyli.

Kupiłem w Niemczech i mam 5 lat gwarancji - cena 250 euro w moim przypadku :)

[link do oferty wygasł]
tsm-biznes
Nowicjusz

Miejscowość: Strzegom

27 Paź 2009, 16:51

Ja ostatnio kupiłem Karchera K2.160 ciśnienie 100 bar, w wyposażeniu jest końcówka która podnosi ciśnienie o 50%,zapłaciłem w Media Markt 230 zł(obniżka ceny z 330 zł).Poezja,mój kuzyn za chińszczyznę zapłacił 260 zł :shock: .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Sty 2010, 01:03

witam,
tez sie zastanawiałam nad Karcher'em, ale ostatnio zaciekawił mnie pewien wynalazek a mianowicie myjnia parowa firmy EcoMyjnie. Drogie to może i to jest, ale w racji tego, że myjąc auta mam wielka kałużę ( brak dobrego odpływu wody :( )to myjnia parowa tez jest jakimś rozwiązaniem, szczególnie dla firmy w mieście, gdzie samemu tak średnio można umyc samochód.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez schatzi, 01 Lut 2010, 00:39, edytowano w sumie 1 raz
schatzi
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

31 Sty 2010, 12:20

Karcher - kupiłem u siebie za jakieś 500 zł, mam już od 3 lat i nic się nie psuje. Jedynie co wymieniłem to cały przewód od karcher-a do pistoletu, bo go urąbałem.
Ale polecam.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

28 Cze 2011, 12:27

myjnia parowa jest idealnym rozwiązaniem jak masz flotę kilkunastu aut które zjeżdżają na noc do bazy. Bardzo dobrze sprawdza się też w autach do przewodu art, spożywczych ponieważ możesz szybko zdezynfekować izotermę. W przypadku mniejszych flot warto pomyśleć o zamówieniu takiej usługi - przyjeżdża do Ciebie koleś z taką maszyna i na miejscu czyści Twoje auta i nie tylko:)
kriss12345
Nowicjusz

18 Lis 2011, 14:05

Witam :) Planuje kupić mężowi na święta myjkę ciśnieniową ale nie bardzo się na tym znam.... znalazłam na przykład takie:
[link do oferty wygasł]
[link do oferty wygasł]
(wolałabym wybrać z tego sklepu bo mam zniżkę 20% z poprzednich zakupów)
moglibyście mi doradzić która by była dobra? no i oczywiście czy są to dobre ceny?
będę wdzięczna za odp
Pozdrawiam
muhaha
Obserwowany

23 Mar 2012, 15:55

Witam
A zastanawialiscie sie nad myjka kranzle?
Myjka bardzo trwała tak jak to sie robiło 10 lat temu pompa niskoobrotowa z kutego mosiądzu ceramiczne tłoki. Z tego co sie dowiedziałem w 100% produkt niemiecki.
Ceny dosyc wysokie ale moze warto sie pokusic na jakość.
egi14
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 04 1994
Auto: audi

06 Kwi 2012, 15:57

Dobra myjka to podstawa, nie polecam tanich hipermarketowych made in china sprzętów. Lepiej dać kilka stówek i mieć porządną myjkę z gwarancją i możliwością naprawy.
Pisałem już wszystko począwszy od horoskop dzienny a skończywszy na marzenia nastolatki.
oko1wita
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1985
Auto: Fiat

01 Maj 2013, 20:07

Witam, chciałem odświeżyć temat. Chciałbym kupić niedrogą myjkę powiedzmy do 300 zł i mam na oku dwa modele:
-KARCHER K 2.100
-MAKITA HW101
Którą wybrać? Makita ma podobno metalową pompę, a karcher z tworzywa, więc co byście mi polecili?

PS. Nie piszcie, że nie warto kupować, bo to słabe myjki, bo nie o to przoszę :D
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

30 Lip 2013, 11:02

Witam, zastanawiałem się nad zakupem myjki Ehrle KD 623, wygląda ona mniej więcej tak:
Zdjęcie
Słyszałem, że nieźle czyści, jednak potrzebowałbym więcej informacji na jej temat.Czy ktoś już jej używał i mógłby powiedzieć mi coś więcej na jej temat, ewentualnych plusów i minusów?

EHRLE KD 623 2x2 to profesjonalna myjka wysokociśnieniowa o wytrzymałej konstrukcji opartej o sprawdzone podzespoły - mocną pompę korbowodową z ceramicznymi nurnikami połączoną z silnikiem niskoobrotowym 1400 RPM.

Wyposażenie standardowe można uzupełniać korzystając z wielu dostępnych akcesoriów Ehrle.

Wyposażenie standardowe:
- TSS - Total Start Stop, system z opóźnionym wyłączaniem silnika. Zupełne wyłączenie urządzenia po 20 minutach. Sygnalizacja nieszczelności.
- Zbiornik wyrównawczy wody - 17 l.
- Profesjonalny bęben do zwijania węża, 15 mb węża.
- Pistolet wysokociśnieniowy z dyszą wirującą.
- Lanca ze stali nierdzewnej z dyszą wysokociśnieniową
Ford777
Obserwowany

Auto: Ford Mustang
Paliwo: Benzyna

07 Sie 2013, 14:24

Jeżeli mam być szczery to moim zdaniem najlepsza opcją będzie KARCHER K 2.100 mój znajomy taką posiada i jest zadowolony. Za te pieniądze- warto.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3