Na co zwrócić uwagę przy zakupie opon letnich do Toyoty

13 Kwi 2018, 22:42

Jestem nowa na forum i nowa właścicielka auta - muszę kupić opony letnie -wiem jakie mają mieć parametry - ale pierwszy raz kupuje i chciałabym wiedzieć na co zwrócić uwagę.Co do firmy się nie znam - sprawdzałam tylko testy na a niemiekich stronach i najlepiej wypada Michelin.
Poradźcie mi proszę co kupić i na jakie haczyki zwrócić uwagę ...
Dziękuję
Brygida
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 02 2003
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Urban Cruiser
Silnik: 101VVI
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

14 Kwi 2018, 06:53

Brygida napisał(a):Poradźcie mi proszę co kupić i na jakie haczyki zwrócić uwagę

Co kupić? To już trochę zależy od budżetu jaki masz przeznaczony na opony. Haczyki??? Tu największym problemem może być miejsce zakupu, w necie jest sporo sklepów oferujących towar którego nie mają i po wysłaniu kasy proponują inne opony niż zamówione. Najlepiej kupować od dużych renomowanych dostawców. Ja kupuję na oponeo, nie jest to najtańszy sklep, ale co jest bardzo ważne(bo wadliwe opony czasami się trafiają), nie ma problemów przy reklamacji. No i wybór opon bardzo duży. Trzeba też zwrócić uwagę na datę produkcji, choć przy oponach letnich nie ma to takiego znaczenia jak przy zimówkach, ale lepiej kupić świeży towar, niż stary.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...