Na jakim portalu mogę sprawdzić historię auta sprowadzonego z zagranic

17 Sie 2015, 12:39

w Polsce sprawdza się to CePiKu, a w Niemczech to mozesz zapytać ludzi z AutoOrder, to polska firma w Niemczech, w Wupertallu, która sprowadza auta, sprawdzają historię auta, przebieg, pomiar lakieru, żeby zobaczyć czy auto miało wypadek.
majster111
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 10 2005
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: focus
Silnik: 1,8 tdci

20 Paź 2015, 11:41

Ja sprawdzałem na autoDNA. Jeśli masz nr VIN to wszystko będziesz wiedział.
Maras5
Nowicjusz

Auto: Dacia Dokker
Silnik: 1.6 DCI 75KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

22 Paź 2015, 15:13

Trzeba poszukać :idea: Stron jest wiele ale... tylko kilka które dostarczają konkretnych danych ...
infoVIN
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: VW

10 Gru 2015, 22:31

Można to sprawdzić np poprzez tą stronę ... podaje sporo konkretnych informacji na temat auta, a sprawdza się poprzez numer VIN
porono
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1986
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Ford

07 Sty 2016, 14:22

Z tego co się orientuje najlepiej sprawdzić na stronce autobaza.pl. Ja najczęściej z tego korzystam i jak narazie wszystko w porządku :)
mikołaj007
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf 4

11 Maj 2016, 08:37

Polecam stronę ... za pomocą numeru VIN wyskakuje nam historia pojazdu, dane techniczne i to czy czasem nie jest kradziony, spoko sprawa, polecam zajrzeć :D
krzysztofdab
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 2011
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.4 ZETEC
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
    Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...

30 Maj 2016, 07:34

To jest akurat racja, że nie dużo stron masz z informacjami konkretnymi. Ja bym proponował tez ..... bo z tych stron co widzialem, to ta jest najdokladniejsza. Szerokosci .
dejvv
Obserwowany

Auto: Toyota Ravr 4

08 Cze 2016, 08:28

Ja zawsze sprawdzam na autobazie. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, raz nawet udało mi się uniknąć kupna kradzionego auta
Tomas44
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 06 1997
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Nissan Qashqai
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2015

13 Paź 2016, 18:57

W zeszłym miesiącu kupowałem auto bezpośrednio z Niemiec. Raczej był to kot w worku, ale udało mi się sprawdzić po numerze VIN tutaj, czy auto jest bezwypadkowe. Na moje szczęście dobrze trafiłem :D
helty
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 1981
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford Focus

19 Paź 2016, 20:11

Sprawdź na [moderowane]
Strona jest bezpłatna i po sprawdzeniu auta dostaje się na mejla przyzwoity raport w PDF z danymi, historią badań technicznych i informacją ile ma teraz przebiegu.
Przydatne jest to, że można tam sobie ustawić przypomnienie o następnych badaniach technicznych. Nie wiem co prawda jak to działa bo badanie mam ważne do 05.2017, ale słyszałem w radio że mają być jakieś nowe kary za brak badań od przyszłego roku.
W każdym razie jak ktoś chce sprawdzić na szybko i za darmo auto to fajna sprawa.Polecam bo zdarzyło mi się trafić gdzie miałem wpisać VIN i w zasadzie niewiele informacji dostałem za prawie 30 zł.
rebelman
Obserwowany

Auto: ford

19 Lis 2016, 22:34

Mógłbyś mi podać tego linka wymoderowanego do bezpłatnej stronki z możliwością sprawdzenia autka po nr VIN ? Chciałem zakupić sobie mondeo mk3 w kombi produkcji niemieckiej od jakiegoś czasu już będące w Polsce i zobaczyć czy nie ma z nim jakichś przewałek :)
dzodzozxrx
Obserwowany

Auto: Ford
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi