[70 tys ] na sportową gwiazdkę z nieba

03 Cze 2015, 21:49

Xenoth napisał(a):Lancer EVO IX/X - piękna sprawa, acz poza zasięgiem budżetowym niestety

Evo9 za 70k spokojnie kupisz tylko trzeba poszukać... jest to autko specyficzne ale jeżeli jesteś zajawkowiczem motoryzacyjnym powinieneś sprawdzić to auto :ok:
Auto kozak przy którym mustang V6 jest kapcioszkiem a nawet bamboszkiem :D

Xenoth napisał(a):Co sądzicie o zakupie V6 i zrobieniu wydechu, programu oraz zawiasu? Bądź ostatecznie, pomimo tego że wiem że to dziwne co sądzicie o zakupie V8 i przytłumieniu jej na czas wjeżdżania w tylnonapędowe pony? Czy jest to możliwe i czy miałoby to sens?

Jest to mozliwe tylko nie miałoby sensu ponieważ kupując V8 zyskujesz też i moc ale to jest tylko wisienka na torcie ponieważ masz często w mocniejszych wersjach inne zawieszenie, hebel, innego niutka, inny napęd...
Do tego jeszcze samo strojenie wersji n/a czyli bez turbo na nie wiele się zda ponieważ trzeba to połączyć np z wydechem kompletnym, dolotem oraz zrobieniem głowicy... do tego może jeszcze dojść konieczność zastosowania innego ECU. Więc lepiej kup V8 i ciesz się z jazdy.

P.S.

Umknęło mi że autko ma być też na trasy to e9 raczej "nie bałdzo" :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Cze 2015, 23:06

yyy napisał(a):Audi A5, Audi TT
Świetne auta, co jedno to lepsze i trwalsze :roll:
Czytając temat od razu pomyślałem o Infiniti, ale ktoś mnie tu ubiegł :wink:
Jeśli mówimy o Volvo to nie ma co bawić się w półśrodki i zafundować sobie coś takiego
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Któryś z polskich kierowców wyścigowych powiedział, że swoją "erkę" da synowi gdy ten zda prawko, bo to szybkie a przede wszystkim bardzo bezpieczne auto :mrgreen:
Ew coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Cze 2015, 07:45

Jak ktoś uznaje za wadę konieczność dolania oleju za 50 zł co jakiś czas w samochodzie za 50 czy więcej tysięcy... Wy na prawdę przyklejacie złą łatkę VAGowi. Nazywacie go awaryjnym, a mimo ogromnej popularności nie spotkałem ani 1 na poboczu. A i w serwisach też ich nie widuje. Może przypadek, ale na prawdę dramatyzujecie z autami tego koncernu.
Ban za reprezentowanie własnych poglądów? Fajnych tu macie adminów. A to forum to maszynka do powielania mitów.
yyy
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2013
Auto: Mercedes W169

04 Cze 2015, 08:50

yyy napisał(a):Jak ktoś uznaje za wadę konieczność dolania oleju za 50 zł co jakiś czas w samochodzie za 50 czy więcej tysięcy..

brak słów :o
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

04 Cze 2015, 09:02

yyy
Weź Ty się już lepiej nie udzielaj bo zaniżasz poziom forum :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Cze 2015, 12:01

yyy napisał(a):Jak ktoś uznaje za wadę konieczność dolania oleju za 50 zł co jakiś czas w samochodzie za 50 czy więcej tysięcy
wiesz co, generalnie to ja się nie znam i nigdy nie miałem tyle na auto, ale gdybym tyle miał to jednak oczekiwał bym od auta tego, że będzie w miarę bezobsługowe i bezawaryjne :roll: stwarzaj chociaż pozory myślenia, to naprawdę nie boli...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS Q3 - pierwszy RS linii modelowej Q
    Na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, marka z Ingolstadt zaprezentuje Audi RS Q3, pierwszy model RS w cieszącej się ogromnym zainteresowaniem rodzinie Q. Ten wyjątkowy samochód łączy w sobie przemyślaną ...

04 Cze 2015, 12:52

yyy napisał(a):Jak ktoś uznaje za wadę konieczność dolania oleju za 50 zł co jakiś czas w samochodzie za 50 czy więcej tysięcy... Wy na prawdę przyklejacie złą łatkę VAGowi. Nazywacie go awaryjnym, a mimo ogromnej popularności nie spotkałem ani 1 na poboczu. A i w serwisach też ich nie widuje. Może przypadek, ale na prawdę dramatyzujecie z autami tego koncernu.

Przeczytaj dwa przedostanie numery Auto-Świat o nagminnych wadach w silnikach 1.8 i 2.0 TSI. Spalanie oleju nawet 2l/1000km przy przebiegu poniżej 100 tysięcy km. Remont silnika w ASO >10 000zł. Jak AŚ opisuje ten problem to naprawdę jest już coś na rzeczy.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

04 Cze 2015, 14:43

Znowu ktoś mi oferuje gazetki motoryzacyjne. Nie czytam, bo wiem co tam promują. Na przykład, że silniki roku są najlepsze. Poza przykładem 1.4 TSI, z 2003 silnikiem roku był Wankel z RX-8 :p Rozumiesz już, co chcę ci udowodnić? Wiedza tych ludzi jest 0, lub poziom propagandy przez nich uprawiany na szczytowym poziomie.
Ban za reprezentowanie własnych poglądów? Fajnych tu macie adminów. A to forum to maszynka do powielania mitów.
yyy
Początkujący

04 Cze 2015, 14:45

Twoja wiedza to mniej niż 0. Auto Świat to Auto Bild który zawsze chwali VAG-i. Nagle im się coś pomyliło i narzekają? Czy naprawdę jest tyle skarg że już nie mają sumienia wypisywać bzdur jakie to dobre?
Koniu
Forumowicz VIP

04 Cze 2015, 15:02

Zarówno prasa, jak i media służą jedynie do propagandy i interesów. Zamiast promować wolne poglądy, mainstreamowe przekazy wolą nas ogłupiać i promować tych, co dadzą więcej. Po prostu, pewnie koniec kontraktu z VAGiem, początek kontraktu z BMW i mamy co mamy.
yyy
Początkujący

04 Cze 2015, 15:09

yyy napisał(a): pewnie koniec kontraktu z VAGiem, początek kontraktu z BMW i mamy co mamy.

A na forum VAGa opłacają użytkowników, żeby pisali negatywne opinie?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

04 Cze 2015, 15:23

Też uważam, że AŚ to bajkopisarze, ale czasami mają fajne materiały. Kupuję raczej z przyzwyczajenia razem z innym tygodnikiem wychodzącym w poniedziałki - tam już jest co poczytać
Na przykład, że silniki roku są najlepsze. Poza przykładem 1.4 TSI, z 2003 silnikiem roku był Wankel z RX-8
nie rozumiem do czego pijesz, ale uświadomię Cię, że silnik dostaje taki tytuł jak jest nowy, a nie kilkunastoletni. Nowe TSI (tak do 20k przebiegu) też są świetne :mrgreen:
Rozumiem twą niechęć do mass mediów, ale rzeczywistość jest taka, że nie da się ich uniknąć :mrgreen: trzeba po prostu zaakceptować je takie, jakimi są. Radzę Ci się do nich przekonać i z nich korzystać. Inteligentny człowiek XXIw korzysta z mediów aby na ich podstawie wyrobić sobie punkt widzenia i własne zdanie na dany temat :roll: no ale do tego potrzeba właśnie śledzić co się dzieje na świecie no i przede wszystkim przydatna jest umiejętność przetworzenia tego, o czy piszę kilka linijek wyżej :wink:
Na razie odpocznij sobie, myślę, że do jutra starczy :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez mike, 04 Cze 2015, 15:26, edytowano w sumie 1 raz
Powód: uzupełnienie treści
mike
Moderator
Awatar użytkownika

04 Cze 2015, 15:33

Ossy napisał(a):A na forum VAGa opłacają użytkowników, żeby pisali negatywne opinie?
To jak w polityce teraz :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

05 Cze 2015, 18:53

Niestety przerwę "[...]" która rozpętała się i zbędę ją milczeniem jako że i brak mi niestety wiedzy :P

Prosiłbym jeszcze możliwe kogos o wypowiedzenie się na temat mustanga przez pryzmat moich obaw o nadmiar mocy :)

BTW:
Jechałem blablacarem mustangiem V z V8 z Maastricht do domu i powiem że akurat na wygodę nie można narzekać :)
Xenoth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 05 2014
Auto: Audi A6 C6
Silnik: 2.0 TDI 170km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

05 Cze 2015, 19:32

problemem mustanga jest nie tyle moc co słabe prowadzenie przy takiej stajni pod maską
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010