Nadmuch na szybę - Mondeo Mk 1

05 Mar 2011, 21:08

Witam. Nie dmucha mi powietrze na przednią szybę, od czego zacząć szukać usterki? w październiku ubieglego roku wymieniłem panel sterowania dmuchawą i rezystor przy dmuchawie bo dmuchał tylko na 4 biegu. Od czego zacząć szukać usterki? Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio edytowany przez Bertland, 06 Mar 2011, 10:28, edytowano w sumie 1 raz
przepraszam, czy tu biją?
Bertland
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

06 Mar 2011, 11:51

Wymieniałeś panel może któreś cięgno słabo trzymało a teraz spadło.?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

06 Mar 2011, 14:30

o jakim cięgnie Ty mowisz? tam jest tylko mechaniczne przelączenie zimneo ciepło a kwestia gdzie ma dmuchać to jest elektronika.
Bertland
Nowicjusz

06 Mar 2011, 19:45

Cięgno klapy zimne-ciepłe lub przewód do zaworu.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

06 Mar 2011, 21:33

już wiem o ci ci chodzi. No właśnie z lewej strony nagrzewnicy ręką przesunąłem cięgno i zaczęło dmuchać na szyby. tylko teraz pytanie czemu się nie przelącza? czy przełącznik podciśnieniem nie przekazuje powietrza czy też ten mechanizm jest popsuty.
Bertland
Nowicjusz

06 Mar 2011, 21:48

Bertland napisał(a):czy przełącznik podciśnieniem nie przekazuje powietrza czy też ten mechanizm jest popsuty.

Może być jedno i drugie - trzeba sprawdzić lub po prostu klapka się blokuje.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...