Nagły spadek obrotów i wystrzały z rury wydechowej

02 Kwi 2010, 01:40

Witam!! Mam problem z moim Freelanderem. Po przejechaniu niewielkiej odległości - czasem 1 kilometr, a czasem 100 metrów samochód traci obroty i gaśnie. Jak zaczyna tracić obroty i dodaje się gazu to strzela z rury wydechowej tak jak by mial zaraz wylecieć w powietrze. Jak sie go znowu zapali to znowu jedzie kawalek i to samo. Mialem podobny problem ( tylko bez tych strzałów z rury) i mechanik wyczyscil filtr paliwa i wszystko działało, teraz po czyszczeniu filtra nic nie pomogło. W obudowie pompy była mała dziura - nie wiem czy to moze miec jakies znaczenie. Silnik to 1.8 benzyna.
kachu
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

02 Kwi 2010, 18:07

a jak sa te wystrzaly to masz czerwony katalizator zajrzyj pod auto. katalizator jest przed tlumikiem srodkowym zaraz pod lewarkiem zmiany biegów?
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

03 Kwi 2010, 14:05

Jesli chodzi Ci o kontrolke katalizatora to nie mam takiej (przynajmniej nie widzialem), a katalizator znajduje sie pod lewarkiem zmiany biegów przed tlumikiem środkowym tak jak pisales. Co moge zrobic zeby sprawdzic co jest zepsute??
kachu
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

04 Kwi 2010, 09:48

nie chodzi o kontrolke ale o to czy pod samochodem po tych wystrzalach jest rozgrzany do czerwonosci katalizator?
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...