galakty napisał(a):Generalnie jeździć z tym możesz dzień, albo miesiąc. Tak czy siak wymiana panewek, a czy coś więcej to wyjdzie po rozebraniu silnika (możliwe że opiłki uszkodziły inne elementy).
a jak obróciło? w zasadzie to nie jeździłbym tym wogóle, tylko jak najszybciej miseczka w dół i posprawdzać czy jest co ratować.
![Śmiech :lol:]()
salad107 napisał(a):Auto kupiłam dwa miesiące temu
maskara co wy ludzie kupujecie, a jak mam dobre to nie chcą bo 30km dalej stoi takie samo o 4000zł tańsze
![Śmiech :lol:]()
salad107 napisał(a):Obstawiono, że to panewki, ponieważ były zurzyte/wytarte, po wymianie panewek, niestety auto nadal stukocze... trzeba będzie rozbierać silnik. Wstępna wycena to panewki jakieś 1500 + zakładając najgorsze dodatkowe 8k, w zależności od tego, co będzie do robienia.
zależy jaki mechanik ci to robił jeszcze, bo może wał jest przytarty więc wymiana panewek nic nie daje, gorzej jak była obrócona i ktoś to złożył
![Mr. Green :mrgreen:]()
salad107 napisał(a):było potem sprawdzone przez mechanika i oceniane na bdb stan. Zastanawiam się czy nie dzwonić do sprzedającego, choć nie wiem czy usterka silnika może zostać uznana za wadę ukrytą. Ogólnie to załamka...
jeżeli już ingerowaliście w silnik to już posprzątane , w każdym sądzie przegrasz..zostaje tylko naprawa lub wymiana silnia i na przyszłość kupować nie najtańsze "igły" tylko dać zarobić dobremu importerowi i niech ściągnie dobry tj. droższy egzemplarz. czasami coś jest droższe 4-5 tys ale nie trzeba wpakować 10 000zł w naprawę